GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε νομισματική κρίση η Τουρκία - Ξεπέρασε ακόμη και το ψυχολογικό όριο των 7.24 λιρών.

Σε νομισματική κρίση εισέρχεται πλέον η Τουρκία, αφού ξεπέρασε ακόμη και το ψυχολογικό όριο των 7.24 λιρών, την ανώτερη τιμή πο...


Σε νομισματική κρίση εισέρχεται πλέον η Τουρκία, αφού ξεπέρασε ακόμη και το ψυχολογικό όριο των 7.24 λιρών, την ανώτερη τιμή που είχε φτάσει τον Αύγουστο του 2018, όταν η χώρα έζησε τη μεγάλη συναλλαγματική κρίση.

Στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης η ισοτιμία δολαρίου λίρας διαμορφώθηκε στο 1 δολάριο = 7.24 λίρες, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα ανέβηκε στις 7.25 λίρες, ξεπερνώντας και το όριο του 2018.

Ο αρχηγός του νέου κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου και πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας επισείει τον κίνδυνο του υψηλού πληθωρισμού, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία μπορεί ακόμη και να πτωχεύσει.

«Η Τουρκία χρειάζεται συνάλλαγμα.
Και αν αυτή η ανάγκη δεν καλυφθεί, η αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας μπορεί να επιταχυνθεί και στη συνέχεια να χτυπήσει τον πληθωρισμό.
Η Τουρκία μπορεί να πτωχεύσει», δηλώνει.

Εκτιμά πάντως ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι ο μοναδικός οργανισμός από τον οποίο θα μπορούσε η Τουρκία να δανειστεί.

«Το ΔΝΤ είναι ένας οργανισμός, αλλά όχι ο μοναδικός. Υπάρχουν κι άλλοι.
Αυτή τη στιγμή, αν κοιτάξουμε έξω, θα δούμε ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή χρειάζεται συνάλλαγμα. 
Μπορούμε με τους εσωτερικούς μηχανισμούς μας να καλύψουμε τις ανάγκες για τουρκική λίρα», υποστήριξε.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"