GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κατηγορητήριο Παπαγγελόπουλου: Διευρύνθηκε με 175 ΝΑΙ - Μυστήριο για τα 2 άκυρα

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ εγκρίθηκε η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπό...




Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ εγκρίθηκε η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis.
Απείχαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων

Μετά από μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία, διευρύνθηκε το κατηγορητήριο κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Παρά τα όσα… άκυρα έγιναν, τόσο με τα ψηφοδέλτια όσο και με την ψηφοφορία, η Βουλή με ψήφους 175 υπέρ σε σύνολο 177 ψηφισάντων [πέρασε την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, να επεκταθεί το διερευνητικό πεδίο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας έθεσε θέμα ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς όπως υποστήριξε, έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε αδίκημα που προτείνεται προς διερεύνηση και όχι να υπάρχει η ένδειξη ΝΑΙ ή ΟΧΙ για όλα.
Επίσης, την ακύρωση της ψηφοφορίας ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από γκάφα του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη που ψήφισε χωρίς να βάλει το ψηφοδέλτιο σε φάκελο, η κάλπη άνοιξε πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Ωστόσο, η απόφαση για παραπομπή Παπαγγελόπουλου είχε ληφθεί εδώ και καιρό, παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία και απλά η ψηφοφορία την επικύρωσε.

Στην κάλπη βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια, ενώ στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόνον οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.
Δεν μετείχαν η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγω απουσίας στο εξωτερικό, και ο Χάρης Καστανίδης για προσωπικούς λόγους.
Και οι τρεις απέστειλαν στο προεδρείο πρόθεση ψήφου.

Η έρευνα που διεξάγει ήδη η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επεκτείνεται για τα αδικήματα

  1. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 παρ.1 ΠΚ)
  2. Εκβίαση (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ΄παλαιού ΠΚ)
  3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ)
  4. Δωροληψία Υπαλλήλου (αρ. 235 ΠΚ),
  5. Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ),
  6. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς),
  7. Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας Αρ. 187 παρ. 3 (παλαιό αρ. 187 παρ.5)


Αποχή από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - Ελληνική Λύση - ΜέΡΑ25

Την αποχή από την ψηφοφορία είχε επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας προειλημμένη απόφαση της πλειοψηφίας, ρεβανσισμό και φιάσκο το οποίο αρνείται να νομιμοποιήσει.
Την τακτική της αποχής ακολούθησαν επίσης το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, εξαπολύοντας αιχμές περί προσπάθειας κουκουλώματος, καθώς και το ΜέΡΑ25, που ούτως ή άλλως δεν συμμετείχε εξ αρχής ούτε στις εργασίες της Επιτροπής.

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"