GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σήμερα στις 12 η τελετή μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin, της Αγγε...



Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών).

H τελετή, που πραγματοποιείται, δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, θα διεξαχθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.
Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκαν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή εκμετάλλευση.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα καταθέσουν στεφάνι στο σημείο νωρίτερα το πρωί.
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin στις 10:30 το πρωί ενώ μία ώρα νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεχωριστή πορεία από το σημείο της Marfin μέχρι την Πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησε το ΜεΡΑ25, τιμώντας, όπως ανέφερε, την μνήμη όλων των θυμάτων της «δεκαετίας των μνημονίων».

Την Παρασκευή, πάντως, ξέσπασε κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «χυδαιότητα και φαρισαϊσμό».

Αφορμή αποτέλεσε η αναίρεση του Δημοσίου στην απόφαση της Δικαιοσύνης για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων, η οποία, πάντως αναιρέθηκε με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με βάση την ακύρωση της αναίρεσης την οποία αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν, πλέον, να λάβουν την αποζημίωση των 2,24 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ανοίγει εκ νέου ο φάκελος της Marfin προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Πέτσας: Η κοινωνία προχωράει μπροστά, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει ίδιος

Ο Στέλιος Πέτσας - λίγο μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - με δήλωσή του εξαπέλυσε βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «το 2020 δεν είναι 2010»:
«Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τρεις εργαζόμενους και ένα αγέννητο μωρό που δολοφονήθηκαν δέκα χρόνια πριν στο κτήριο της Marfin.
Η συμβολική αυτή κίνηση ενότητας αφήνει πίσω τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία.
Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού που έχει γνωστοποιηθεί στους συγγενείς των θυμάτων το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που είχε ασκηθεί υπηρεσιακά, ώστε να καταβληθούν επιτέλους οι σχετικές αποζημιώσεις.
Είναι ανατριχιαστικό και θλιβερό αυτοί που δεν καταδίκασαν ποτέ ρητά τους δολοφόνους των εργαζομένων να επενδύουν ακόμη και σήμερα στο μίσος και τον διχασμό.
Το 2020 δεν είναι 2010.
Η κοινωνία προχωράει μπροστά, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει ίδιος», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Χαρίτσης: Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη τα γεγονότα είναι πεισματάρικα

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης επανήλθε στο ζήτημα σημειώνοντας ότι «αφού πιάστηκε στα πράσα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πάρει πίσω την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Μαρφίν».

«Και προκειμένου να ξεγλιστρήσει από τον διασυρμό, επιδίδεται στη μουχλιασμένη τακτική του να επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Μητσοτάκη τα γεγονότα είναι πεισματάρικα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή τους εγκληματίες της Μαρφίν και είχε ζητήσει να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση. 
Μήπως ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεχάσει ποιος ήταν τότε ο αρμόδιος υπουργός;
Μήπως δεν μπορεί να βρει τρόπο να τον αναζητήσει; 
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από τον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα του, που ακόμη και στη μνήμη των νεκρών της Μαρφίν επιχειρεί να εξαγάγει πολιτική υπεραξία», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"