GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ σε εμπόλεμη κατάσταση: Μονάδες πεζοναυτών υποστηρίζουν τη FEMA στον έλεγχο περιοχών

Η μάχιμη μονάδα του αμερικανικού στρατού στους δρόμους των ΗΠΑ Πραγματικά είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στις ΗΠΑ με τους θαν...



Η μάχιμη μονάδα του αμερικανικού στρατού στους δρόμους των ΗΠΑ

Πραγματικά είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στις ΗΠΑ με τους θανάτους να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η γνωστή υπηρεσία εκτάκτων αναγκών δέχθηκε την βοήθεια του αμερικανικού στρατού.

Οι πεζοναύτες και στελέχη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού από την εκστρατευτική δύναμη II, αναπτύχθηκαν στις βορειοανατολικές ΗΠΑ για αμυντική υποστήριξη της αποστολής των πολιτικών αρχών, μετά από αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) στην πανδημία COVID-19 στις 10 Απριλίου 2020.

Περισσότεροι από 40 πεζοναύτες από την 2η Marine Expeditionary Brigade του II MEF πέταξαν με αεροσκάφη MV-22b Osprey με προορισμό το στρατόπεδο Fort Devens της Μασαχουσέτης.

Η μονάδα αναμένεται να χρησιμεύσει ως αρχηγείο διοίκησης και ελέγχου που θα κατευθύνει το στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και μονάδες με ειδικό εξοπλισμό όπου χρειάζεται η FEMA.

Το 2ο MEB είναι κατάλληλο για αποστολές αυτού του τύπου και για αυτό διαθέτει ειδική ομάδα. Η μονάδα αυτή συμμετέχει τακτικά σε ασκήσεις όπου ασκεί διοίκηση σε διεθνείς δυνάμεις.

Αν και συνήθως επικεντρώνεται σε αποστολές στρατιωτικού τύπου, η προηγούμενη συμμετοχή της σε διακλαδικές ασκήσεις ασκήσεις όπως η Maritime Pre-positioning Force Exercise-20,  BALTOPS-19 και Trident Juncture-18, της έδωσαν μια εξοικείωση με την άσκηση διοίκησης και ελέγχου διαφορετικών δυνάμεων σε ένα δυναμικό περιβάλλον.

Με έδρα το Camp Lejeune της Βόρειας Καρολίνας, το 2ο MEB είναι μέρος της εκστρατευτικής διοίκησης της II Marine Expeditionary Force, το II MEF είναι η μεγαλύτερη μονάδα μάχης των πεζοναυτών στην Ανατολική Ακτή και είναι η ναυτική εκστρατευτική δύναμη που υποστηρίζει τον 2ο και 6ο Στόλο των ΗΠΑ.

“Παρόλο που αυτή η αποστολή θα έχει τις προκλήσεις της, το 2ο MEB θα παραμείνει ευέλικτο και θα υποστηρίζει τη FEMA όπως απαιτείται, για να βοηθήσει τους ανθρώπους των βορειοανατολικών πολιτειών, του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό ξεπέρασε τα 30.000 αργά την Τετάρτη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Το υπεύθυνο τμήμα του πανεπιστημίου υπολόγισε 30.844 θανάτους ενώ ανακοίνωσε 638.111 περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προηγούνται παγκοσμίως στους θανάτους από τον ιό, με δεύτερη την Ιταλία που ανακοίνωσε 21.645, ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 18.812.

Περισσότερα από 52.600 άτομα έχουν ανακάμψει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Νέα Υόρκη είναι η πολιτεία που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία, με 14.064 θανάτους και πάνω από 214.698 περιπτώσεις μόλυνσης, ακολουθούμενη από το Νιου Τζέρσεϋ με 3.156 θανάτους και 71.030 περιπτώσεις μόλυνσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων θανάτων ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η χώρα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της πανδημίας του κορονοϊού.

"Η μάχη συνεχίζεται, αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν σε εθνικό επίπεδο ότι οι ΗΠΑ έχουν περάσει στο αποκορύφωμα της πανδημίας.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο", δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Ειδικής Ομάδας Κορονοϊού στο Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι θα ανακοινωθούν νέες κατευθυντήριες γραμμές για να λειτουργήσει ξανά η χώρα.

Από τότε που εμφανίστηκε ο ιός τον περασμένο Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Γουχάν, εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 185 χώρες και περιοχές.

Υπάρχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παγκοσμίως και σχεδόν 137.000 θάνατοι, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με περισσότερους από 512.000 ανθρώπους να έχουν ανακάμψει.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"