GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διαγωνισμός προσφορών για κατασκευή του αγωγού East Med

Η εταιρεία IGI Poseidon προκήρυξε διαγωνισμό για δραστηριότητες Μελέτης, Προμήθειας, Κατασκευής και Εγκατάστασης   (Engineering, ...



Η εταιρεία IGI Poseidon προκήρυξε διαγωνισμό για δραστηριότητες Μελέτης, Προμήθειας, Κατασκευής και Εγκατάστασης   (Engineering, Procurement, Construction and Installation/EPCI)  που σχετίζονται με τα υπεράκτια τμήματα του έργου αγωγού EastMed αναφέρει το Offshore Energy.

Η IGI Poseidon είναι κοινοπραξία 50:50 μεταξύ της Δημόσια Επιχείρησης Αερίου της Ελλάδας (ΔΕΠΑ) και της Edison International Holding.

Ο αγωγός East Med  (EastMed) είναι ένα έργο αγωγού φυσικού αερίου μήκους 1.900 χιλιομέτρων για τη σύνδεση των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με την Ελλάδα.
Το έργο του αγωγού EastMed βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση ανάπτυξης του FEED.

Ο αγωγός θα έχει αρχική ικανότητα μεταφοράς δέκα δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως στην Ελλάδα και την Ιταλία και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αυτή η ανακοίνωση αφορά την πρώτη φάση του EastMed, με άλλα λόγια το υπεράκτιο τμήμα μήκους 1.600 χιλιομέτρων.

Η χωρητικότητα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω σε ένα μέγιστο ποσοστό των  20 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως στη δεύτερη φάση.

Το έργο έχει επίσης επιβεβαιωθεί ως έργο κοινού ενδιαφέροντος (PCI) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή..

Το IGI Poseidon θα επιλέξει δύο υποψηφίους για να εκτελέσει πρώιμες προπαρασκευαστικές δραστηριότητες μηχανικής ταυτόχρονα με το FEED.

Σύμφωνα με τα έγγραφα διαγωνισμού του αγωγού EastMed, η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός προσφορών θα παραμείνει ανοικτός έως τις 15 Ιουνίου 2020.

Εντομεταξύ, τροποποιήσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία, με την οποία επεκτείενται το έργο του αγωγού IGI Poseidon, το χερσαίο τμήμα του  οποίου θα ξεκινά από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διέρχεται από την Κομοτηνή και θα καταλήγει στην ακτή του Ιονίου, όπου θα συνδέεται με το υποθαλάσσιο τμήμα, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ελλάδας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"