GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βουλγαρία: Τα Σκόπια να ξεχάσουν περί «μακεδονικής γλώσσας» και «μειονότητας»

Τα Σκόπια πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τον όρο: «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» Τα Σκόπια θα πρέπει...




Τα Σκόπια πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τον όρο: «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας»

Τα Σκόπια θα πρέπει να ξεχάσουν τη «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία και τη «μακεδονική γλώσσα» και να χρησιμοποιούν μόνο τον όρο: 
«επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και θα πρέπει να συνεργασθούν με την Επιτροπή για τα Ιστορικά Θέματα, εάν θέλει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αναφέρει ιστοσελίδα των Σκοπίων.

Τις προϋποθέσεις αυτές θέτει η Βουλγαρία σχετικά με την έγκριση των συμπερασμάτων της διεύρυνσης του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα MKD.mk, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ δήλωσε ότι «δεν θα δεχθούμε ποτέ αντιευρωπαϊκούς διμερούς όρους που αναφέρονται στην ταυτότητα της Βόρειας Μακεδονίας στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Η ‘μακεδονική γλώσσα’ είναι ένα βασικό και αδιαχώριστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Οι όροι της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά από το MKD.mk,  και αποτέλεσαν μέρος της περίληψης του συμπεράσματος για τη διεύρυνση της ΕΕ και της ημερομηνίας διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια και την Αλβανία.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr