GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φυλάξει ο στρατός τον οικισμό Ρομά"

Εξετάζονται όλα τα μέτρα για τον οικισμό στη Λάρισα. Ακόμα και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στη φύλαξη του οικισμού ...





Εξετάζονται όλα τα μέτρα για τον οικισμό στη Λάρισα.

Ακόμα και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στη φύλαξη του οικισμού Ρομά στη Λάρισα εξετάζεται από τους αρμόδιους, σε περίπτωση οι Ρομά δεν συνετιστούν με τα μέτρα και αποτελέσουν κίνδυνο εξάπλωσης του φονικού ιού στην ευρύτερη περιοχή. 

Η Ελλάδα δείχνει πως έχει θέσει σε έλεγχο την επιδημία και αποδεικνύεται πως θα υλοποιηθεί οποιοδήποτε μέτρο κριθεί απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης απειλής που έχει παραλύσει ολόκληρες χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό Κουτσόχερο στη Λάρισα, εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και δεν καταλάβουν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

"Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό” προειδοποίησε.
Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης, εξήγησε ο περιφερειαρχής Θεσσαλίας.
“Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα” πρόσθεσε.

“Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι “ο ιός δεν μας πιάνει εμάς” εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.  

Σημειώνεται ότι ομάδα Ρομά ζήτησε το λόγο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα για την απόφαση επιβολής καραντίνας στον οικισμό. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. 
“Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας” διαβεβαίωσε. 
“Υπάρχει έλλειψης ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. 
Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει” εξήγησε. 

“Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα... Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες” τόνισε ο κ. Πάντζος.


Για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα καθώς βρέθηκαν 20 κρούσματα, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, με αφορμή και τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα (σε αυτά φαίνονταν Ρομά να του ζητούν να απαντήσει γιατί έχει θέσει τη Νέα Σμύρνη Λάρισας σε καραντίνα)  σημείωσε ότι δεν υπήρξε σκηνικό έντασης και προπηλακισμός ενώ ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «οι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίος τράγος.
Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα».

Το σχέδιο των υγειονομικών αρχών

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε το σχέδιο των υγειονομικών αρχών για τη συγκεκριμένη περιοχή λέγοντας ότι καταγράφηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού και ο οικισμός κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ακόμη επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός κατ' οίκον και άρση δυνατότητας μετακίνησης εκτός συγκεκριμένης περιμέτρου, κοντά στην 110 Πτέρυγα Μάχης.    

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, έγιναν 200 έλεγχοι και τεστ γύρω από την περιοχή του επιδημιολογικού φορτίου και έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί που παραμένουν σε αυστηρό έλεγχο με περιφρούρηση.

Στο μεταξύ, στους σχεδιασμούς περιλαμβάνεται η μεταφορά κατοίκων της περιοχής (ευπαθείς ομάδες ή με υποκείμενα νοσήματα) σε ξενοδοχείο εκτός καραντίνας.
«Απαγορεύεται οποιοσδήποτε να μπει στην καραντίνα και οποιοσδήποτε να βγει από την καραντίνα», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, για τις επόμενες 14 ημέρες.
Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι στεγανοποιείται η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο, καθώς από τα στοιχεία της ιχνηλάτησης προέκυψε συσχέτιση με τον οικισμό σε καραντίνα.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι και στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα και στους Σοφάδες.
Τέλος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπάρξει ενίσχυση των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων της Λάρισας, ενώ συμπλήρωσε ότι για 14 μέρες αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και η απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"