GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

-Θὰ μπορεῖ ὁ ἀστυνομικὸς νὰ ἐλέγξει ποιοὶ βρίσκονται στὸ σπίτι μου; - Βεβαίως!

Αμφιλεγόμενα μέτρα στην Κύπρο για τον κορονοϊό - Αμφισβητείτε η νομιμότητά τους. Αυστηροποιούνται σε αδιανόητο βαθμό τα μέτρα ...



Αμφιλεγόμενα μέτρα στην Κύπρο για τον κορονοϊό - Αμφισβητείτε η νομιμότητά τους.

Αυστηροποιούνται σε αδιανόητο βαθμό τα μέτρα στην Κύπρο καθώς οι μετακινήσεις περιορίζονται σε μια φορά την ημέρα, ενώ αστυνομικοί θα μπαίνουν σε σπίτια για ελέγχους, γεγονός που προκαλεί αμφιβολίες για τη νομιμότητα του μέτρου.
"Αυτό θα το δείξει ο χρόνος" απάντησε ο αόριστα ο αρμόδιος υπουργός.

Στο όνομα της δημόσιας υγείας και με το μπαλάκι των ευθυνών να το έχουν ρίξει στους πολίτες, τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο μοιάζουν με τη "γέννηση" μιας οργουελικής κοινωνίας, όπου κάθε κίνηση ελέγχεται.
Ελπίζουμε ότι η πανδημία θα περιοριστεί και η θεραπεία θα βρεθεί σύντομα, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να διαπιστωθεί το κατά πόσο αυτά τα μέτρα είναι... προσωρινά.

Αποτέλεσμα των διαπιστώσεων και των παραβάσεων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες είναι τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί τόνισε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο του Alpha ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

"Είναι αποτέλεσμα των διαπιστώσεων και των παραβάσεων, μέτρα που ευελπιστούμε να νουθετήσουν τους απειθάρχητους"

Επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι υπέραρκετη η μια κατ' εξαίρεση μετακίνηση την ημέρα "στην κατάσταση που είναι η χώρα".

Απαντώντας αναφορικά με το κλείσιμο των υπεραγορών τις Κυριακές, τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων συμπεριφορών και ότι θα πρέπει ο κόσμος να οργανωθεί ώστε να μπορέσει να προσαρμοσθεί.

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να αναμένουμε τα αποτελέσματα της Κυριακής.
Τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής δεν προήλθαν από άτομα από το εξωτερικό, επομένως αυτό ισοδυναμεί με μεταδοτικότητα."

Αναφέρθηκε επίσης στον τεράστιο όγκο μηνυμάτων για μετακινήσεις, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν ενδεχομένως απειλή για την υγεία, ακόμα και για απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι από τούδε και στο εξής θα μπορεί ο αστυνομικός να μπαίνει σε σπίτι να διενεργεί ελέγχους καθώς η κατάσταση "μας αναγκάζει να χτίσουμε καινούργιες διοικητικές δομές και μέτρα." 

Ερωτηθείς για τη νομιμότητα του μέτρου απάντησε:

"Αυτό θα το δείξει ο χρόνος, εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας."

Σημείωσε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η μείωση των αριθμών των κρουσμάτων και των νεκρών, σχολιάζοντας ότι η Κυβέρνηση η ίδια είναι αυτή που θέλει να άρει τα μέτρα.


Έλεγχος διακίνησης και με πανίσχυρες κάμερες εμβέλειας 20χλμ 

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Αστυνομία της Κύπρου καθώς και άλλα Σώματα έτσι ώστε να γίνεται επιτήρηση της κυκλοφορίας που καθορίζεται βάσει των Διαταγμάτων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Offsite, στην επιτήρηση, από χθες, γίνεται υποβοήθηση και από σταθερές κάμερες, τις οποίες διαθέτει το ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης).

Πρόκειται για πανίσχυρες κάμερες, με εμβέλεια μέχρι και 20 χιλιόμετρα.
Οι Κάμερες έχουν την δυνατότητα μετάδοσης ζωντανής εικόνας και την ημέρα αλλά και την νύχτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από αύριο (Τετάρτη 1/4) θα επιστρατευτούν και κινητές κάμερες.

Οι ζωντανές εικόνες από τις κάμερες παρέχονται στην Αστυνομία, έτσι να υποβοηθείται το Σώμα στο δύσκολο έργο της για την ρύθμιση και έλεγχο της κυκλοφορίας όπως προνοείται στα σχετικά Διατάγματα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"