GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σεργκέι Λαβρόφ (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Μόσχα δεν αποδέχεται τη δήλωση Χαφτάρ ότι ο στρατός του ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Λιβύης

Η Ρωσία δεν αποδέχεται τη δήλωση Haftar ότι ο στρατός του ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Λιβύης, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Lavrov Η Ρωσία δ...



Η Ρωσία δεν αποδέχεται τη δήλωση Haftar ότι ο στρατός του ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Λιβύης, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Lavrov

Η Ρωσία δεν αποδέχεται την ανακοίνωση στην οποία προέβη χθες ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού(ΛΕΣ), στρατάρχης K. Haftar, σύμφωνα με την οποία ο στρατός του αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, δηλώνοντας ότι εξακολουθεί να διατηρεί επαφές με τις δύο πλευρές και θεωρεί ότι επίλυση της διένεξης στην Λιβύη μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω της πολιτικής και διπλωματικής οδού.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov μετά το τέλος της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ομάδας BRICS που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφερόμενος στην χθεσινή δήλωση του στρατηγού Haftar, εξέφρασε την αντίθεση της Μόσχας.
“Δεν αποδεχθήκαμε την πρόσφατη δήλωση του κυρίου (πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Al Sarajj ο οποίος αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον στρατάρχη Haftar, και δεν εγκρίνουμε την δήλωση σύμφωνα με την οποία ο στρατάρχης Haftar θα αποφασίζει προσωπικά για το πώς θα ζει ο λιβυκός λαός”, δήλωσε ο Lavrov.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, D. Pescov, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) ότι αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα επιμένει ότι το πρόβλημα στην Λιβύη μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω της πολιτικής και διπλωματικής οδού.
“Η Μόσχα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η μοναδική δυνατή διευθέτηση στην Λιβύη μπορεί να υπάρξει μέσω της πολιτικής και διπλωματικής οδού, μέσω των πολιτικών και διπλωματικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, πρωτίστως μεταξύ των αντιμαχομένων”, δήλωσε ο Pescov, καθιστώντας σαφές ότι η Ρωσία συνεχίζει τις επαφές με όλες τις πλευρές της λιβυκής διαδικασίας.
“Η Ρωσία, εξακολουθεί να έχει επαφές με όλες τις πλευρές της λιβυκής διαδικασίας, θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν άλλες εκδοχές για την διευθέτηση του λιβυκού προβλήματος” παρατήρησε ο Pescov.
Χθες ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του στρατάρχη Haftar ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας και θέτει εκτός ισχύος την συμφωνία Σκιράτ, υποσχόμενος ότι θα εργασθεί για την δημιουργία προϋποθέσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν σταθερούς κρατικούς θεσμούς που θα ανταποκρίνονται στην βούληση του λαού.
Η συμφωνία Σκιράτ κατά την άποψη του στρατάρχη Χάφταρ κατέστρεψε την χώρα, την έθεσε σε κίνδυνο, αλλά “τώρα αποτελεί κομμάτι του σκοτεινού παρελθόντος”.
Το Προεδρικό συμβούλιο της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της οποίας ηγείται ο Al Sarajj χαρακτήρισε τις δηλώσεις Haftar όσον αφορά την συμφωνία Σκιράτ, φάρσα και απόπειρα νέου πραξικοπήματος στην χώρα.
Η συμφωνία Σκιράτ είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2015 στην πόλη Σκιράτ του Μαρόκου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Η συμφωνία προβλέπει την δημιουργία στην Λιβύη οργάνων εξουσίας, ιδιαίτερα τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Προεδρικού συμβουλίου.
Και των δύο αυτών θεσμών που εδρεύουν στην Τρίπολη ηγείται ο πρωθυπουργός A; Sarajj.

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


bankingnews.gr