GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάει και ο Τσαβούσογλου

Άρθρο-''βόμβα''. Παγκόσμια διακυβέρνηση και θέση στο ΣΑ του ΟΗΕ ζητά ο γνωστός μας για τις άκρως ανθελληνικές...



Άρθρο-''βόμβα''.

Παγκόσμια διακυβέρνηση και θέση στο ΣΑ του ΟΗΕ ζητά ο γνωστός μας για τις άκρως ανθελληνικές απόψεις του Τούρκος ΥΠΕΞ.Μ.Τσαβούσογλου, σε άρθρο του σε μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, ενδεικτικού των προθέσεων Ερντογάν για ..”παγκόσμια εξουσία”.    

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ.Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού πρέπει να προκαλέσει μεταρρύθμιση του διεθνούς συστήματος διακυβέρνησης το οποίο πλέον «δεν λειτουργεί».

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Washington Times, ο Τσαβούσογλου έγραψε ότι η εμπειρία της Τουρκίας από την προσπάθεια αντιμετώπισης της συριακής σύγκρουσης και των ανθρωπιστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες από τον πόλεμο, οδήγησε την Άγκυρα να πιστεύει ότι το διεθνές σύστημα δεν λειτούργησε.

"Το παγκόσμιο σύστημα βρισκόταν σε ύπνωση ακόμη και όταν η ανθρωπότητα χτυπήθηκε από τον κορονοϊό", ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, ξεχνώντας βέβαια τον εγκληματικό τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης που συμμετέχει ο ίδιος, με τον τουρκικό λαό να πεθαίνει πλέον στους δρόμους.

Σχέδιο αναβάθμισης της εξουσίας της Τουρκίας με όχημα τον ΟΗΕ

“Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό ζητεί την “μεταρρύθμιση” του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο κυριαρχείται από τα πέντε μόνιμα μέλη του, αλλά και άλλες αλλαγές που θεωρούμε απαραίτητες για την επιδιόρθωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της απειλής από την επιδημία κορονοϊού”, έγραψε ο Τούρκος υπουργός ενώ επαίνεσε το διεθνές φόρουμ των G20 στο άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

"Οι G20 αποδεικνύουν και πάλι ότι είναι η μόνη σωστή μορφή στην παγκόσμια διαχείριση κρίσεων", σημείωσε ο Τσαβούσογλου (αφού συμμετέχει σε αυτούς και η Τουρκία), προσθέτοντας ότι θα χρειαζόταν μια παγκόσμια αντίδραση στην κρίση καθώς οι χώρες που ενεργούν μόνες τους δεν αρκούν.

"Η προστασία των εύθραυστων κοινοτήτων, των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων και η στήριξη των χωρών υποδοχής είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα.
Τα παγκόσμια δίκτυα προμήθειας και οι μεταφορές φορτίων πρέπει να λειτουργούν ανεμπόδιστα'', έγραψε ο ίδιος.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι οι κυρώσεις ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, θα πρέπει να επανεξεταστούν καθώς βλάπτουν τους απλούς πολίτες, αλλά και τις γειτονικές χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει τις αναπτυσσόμενες χώρες κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός, και ζήτησε τον τερματισμό όλων των πολεμικών συγκρούσεων.

"Αυτή η γενιά ηγετών ορίζει στην πραγματικότητα το μέλλον της παγκόσμιας τάξης με τις αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα σχετικά με την πανδημία.
Οι σπόροι που φυτεύουμε σήμερα θα τους βρούμε μπροστά μας  αργότερα'', σημείωσε.

Πρόκειται για μια άκρως ιμπεριαλιστική και υποκριτική προσέγγιση από ένα όργανο ενός στυγνού ισλαμικού θεοκρατικού καθεστώτος που δυναστεύει τον τουρκικό λαό.

Ζητά εξουσία ο Τούρκος ΥΠΕΞ για μια χώρα που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ενώ ομιλεί για ειρήνη, εδώ και 10 ημέρες έχουν μεταφερθεί 10500 Τούρκοι στρατιώτες και 600 οπλικά συστήματα στην Ιντλίμπ κατά της Συρίας, ζητώντας παράλληλα την βοήθεια και του ΝΑΤΟ.
    
Οι Τούρκοι δεν θέλουν απλώς να μετατραπούν σε περιφερειακούς ”χωροφύλακες” αλλά σε αυτοκρατορία που θα έχει λόγο στον πλανήτη.
Ποιος όμως θα τους έδινε τέτοια εξουσία;

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



pentapostagma.gr