GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παιχνίδια εξουσίας στη Βόρεια Κορέα μετά τα σενάρια θανάτου του Κιμ

Το θρίλερ με την κατάσταση του «υπέρτατου ηγέτη» της Βόρειας Κορέας που κατά πληροφορίες είναι είτε νεκρός, είτε σε κατάσταση φυ...



Το θρίλερ με την κατάσταση του «υπέρτατου ηγέτη» της Βόρειας Κορέας που κατά πληροφορίες είναι είτε νεκρός, είτε σε κατάσταση φυτού πυροδοτεί σενάρια διαδοχής

Ένα ιδιότυπο βορειοκορεατικό Game of Thrones διεξάγεται τις τελευταίες ώρες καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, κάνουν λόγο ότι ο «υπέρτατος ηγέτης» Κιμ Γιονγκ Ουν είναι είτε νεκρός, είτε νοσηλεύεται σε κατάσταση «φυτού» μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

Οι φήμες αναφορικά με τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησαν όταν η Κινγκ Φενγκ, αντιπρόεδρος της δορυφορικής τηλεόρασης του Χονγκ Κονγκ η οποία ελέγχεται από το Πεκίνο δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της Κίνας «Weibo» μια πληροφορία από ανώτατη κρατική πηγή στο Πεκίνο, σύμφωνα με την οποία ο βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν νεκρός.
Η ανάρτησή της στους περίπου 1,5 ακολούθους της στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μαζί με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον νεκρό Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο.

Ωστόσο καθώς το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας τηρεί σιγήν ιχθύος και κανένα διεθνές πρακτορείο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία από τις αρχές του Πεκίνου ή της Σεούλ, ουδείς γνωρίζει κατά πόσον αυτές οι φήμες ευσταθούν.

Οι φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν ξεκινήσει στις 15 Απριλίου όταν ο ηγέτης της Βορείου Κορέας δεν παρευρέθηκε στην επέτειο του θανάτου του παππού του και ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Τα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο ισόβιος ηγέτης της χώρας είχε λάβει μέρος σε μια συνάντηση με κρατικούς φορείς την 11 Απριλίου, χωρίς όμως να δημοσιεύσουν φωτογραφίες ή άλλες λεπτομέρειες. 
Την περασμένη Τετάρτη το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι ένα τρένο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό από την Κίνα έφθασε στην Πιονγάνγκ, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.
Η 25η Απριλίου όταν και κυκλοφόρησαν οι φήμες για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι μια σημαντική ημέρα για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ο εκάστοτε ηγέτης είθισται να συμμετέχει στους εορτασμούς.
Ωστόσο ο Κιμ Γιονκ Ουν απουσίαζε και πάλι.

Σύμφωνα με ορισμένα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται γιατρούς που απέστειλε η Κίνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται «φυτό», ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενώ το Reuters δεν ξεκαθαρίζει αν το ταξίδι της κινεζικής ιατρικής αποστολής αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του και δεν επιβεβαιώνει πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε κώμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξαφανίζεται από το προσκήνιο.
Το 2014 είχε να εμφανιστεί δημοσίως για περισσότερο από έναν μήνα και η κρατική τηλεόραση της χώρας τον έδειξε αργότερα να περπατάει με μπαστούνι.
Παρόλο που ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον ηγέτη της Βορείου Κορέας - εικάζεται ότι είναι 36 χρόνων και ότι ζυγίζει 103 κιλά - ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι βέβαιο ότι είναι μανιώδης καπνιστής ενώ έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό καθώς ο πατέρας του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην καρυδιά, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε περίπτωση που ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποβιώσει ανοίγει το ζήτημα της διαδοχής στη δυναστείας του «ιερού βουνού Παέκτου», στο ηφαίστειο του οποίου θρυλείται ότι γεννήθηκε όχι μόνο ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, αλλά και ο ίδιος ο Ντανγκ - Κουν, ο «βασιλιάς θεός» που ίδρυσε την Κορέα πριν 4.000 χρόνια.
Παρόλο που, όπως σχεδόν τα πάντα σε αυτή τη χώρα, δεν είναι γνωστό εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει ορίσει επίσημα διάδοχο ή αν θα κυβερνούσε προσωρινά μια ελίτ αξιωματούχων, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η πιθανότερη διάδοχος στην ηγεσία της Βορείου Κορέας είναι η μικρότερη αδελφή του η Κιμ Γιο - Γιόνγκ.

Η μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονκ Ουν η οποία πιθανολογείται ότι είναι 31 ετών, φέρεται να έχει σπουδάσει σε κολέγιο της Ελβετίας και μετά την επιστροφή της στη Βόρειο Κορέα έγινε το δεξί χέρι τους αδελφού της.
Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές η μικρότερη αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας είναι ακόμα πιο αδίστακτη από τον αδελφό της και πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει με επιθετικό τρόπο σύγχρονα οπλικά και πυραυλικά συστήματα, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων της Σεούλ και της Ουάσινγκτον.

Όπως υποστηρίζουν διεθνολόγοι που ειδικεύονται στη Βόρειο Κορέα, το ζήτημα του φύλου της δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο στη χώρα.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Νατάσα Λίντσεντ, που μίλησε σε βρετανικά ΜΜΕ, οι ηγέτες στη Βόρειο Κορέα παρουσιάζονται περισσότερο ως «θεοί» και συνεπώς η παλαιά πολιτική φρουρά της χώρας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποδεχθεί την Κιμ Γιο - Γιόνγκ ως την απόλυτη ηγέτη που θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1948.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"