GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν μπροστά τους δύο «πολύ δύσκολες εβδομάδες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Τρίτη τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, καθώς ο απ...



Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Τρίτη τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού γίνεται ολοένα πιο βαρύς στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα πως τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται ως την 30ή Απριλίου.

«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα άφησε κατά μέρος την εκτίμηση πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα, για να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, προκειμένου «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη» από την πανδημία, όπως το είχε θέσει.

Χθες απεαντίας χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

865 θάνατοι μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, αριθμός χωρίς προηγούμενο στη χώρα

Ο απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, γίνεται ολοένα βαρύτερος στις ΗΠΑ, καθώς 865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η επιτάχυνση των θανάτων αυξάνει σε 3.873 τον απολογισμό των ασθενών που υπέκυψαν αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει τη χώρα αυτή.
Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφονται μακράν τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο: ανέρχονται πλέον σε 188.172, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 24.743 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Πάντως το θλιβερό ρεκόρ του υψηλότερου αριθμού θανάτων εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 σε ένα 24ωρο σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"