GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μηταράκης: Καταργείται εντός 2020 το πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προανήγγειλε ότι μέσα στο 2020 θα καταργηθεί το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντω...



Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προανήγγειλε ότι μέσα στο 2020 θα καταργηθεί το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία.

Την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη, επεσήμανε ότι θα υπάρξει παύση και στις υπάρχουσες μισθώσεις 55 δομών σε ξενοδοχεία, όπως είναι και το Κρανίδι.

«Σε συνεννόηση με το υπουργείο Τουρισμού χρειαζόμαστε να μεταφέρουμε ευάλωτες ομάδες πληθυσμών από τα ΚΥΤ των νησιών σε ασφαλέστερες συνθήκες σε ξενοδοχεία στην ενδοχώρα.
Όμως το γενικότερο πρόγραμμα των ξενοδοχείων είναι κάτι το οποίο εντός του 2020 θα καταργηθεί» σημείωσε.
Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 55 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, στα οποία μένουν 5.800 άτομα.


Σημείωσε, πάντως, ότι «θα χρειαστούμε προσωρινά μέχρι το Σεπτέμβριο να προσθέσουμε κάποια κρεβάτια για να αποφύγουμε προβλήματα δημόσιας υγείας στις δομές των νησιών».

Αναφερόμενος στην αποσυμφόρηση των νησιών, είπε ότι θα γίνει με αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας της δημόσιας υγείας, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Ερωτηθείς για αντιδράσεις κατοίκων του Μεσολογγίου, ο κ. Μηταράκης είπε ότι το σημαντικότερο είναι πως οι μετανάστες μεταφέρονται από δομές όπου δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού και αφού ελεγχθούν, τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Επανέλαβε εξάλλου ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας στις δομές μεταναστών θα παραμείνει έως τις 10 Μαΐου, ενώ τόνισε ότι, μέχρι τώρα, σε 100.000 αιτούντες άσυλο έχουν βρεθεί κάτω από 200 κρούσματα.

Πηγή: Σπούτνικ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"