GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η γλώσσα του σώματος όλα τα φανερώνει – Σε εξέλιξη η συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν (vid)

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώνται στη Μόσχα, προκειμένου να εξετάσουν κοινά μέτρα για την αυξανόμενη ένταση...




Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώνται στη Μόσχα, προκειμένου να εξετάσουν κοινά μέτρα για την αυξανόμενη ένταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Η Άγκυρα ξεκίνησε την «Επιχείρηση Εαρινή Ασπίδα» την περασμένη εβδομάδα, μετά τις επιθέσεις του συριακού στρατού κατά θέσεων τρομοκρατών, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 33 Τούρκους στρατιώτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στη Μόσχα, για να εξετάσουν την κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν πιθανά κοινά μέτρα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση.

Σχετικά με το αίτημα του Τούρκου προέδρου προς τη Ρωσία - «να κάνει στην άκρη» και να αφήσει τη Δαμασκό μόνη απέναντι στην Τουρκία - ο Ρώσος αξιωματούχος σχολίασε ότι η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που έχει νόμιμα στρατιώτες στη Συρία, προσθέτοντας ότι τα χτυπήματα του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ έχουν στόχο τους τρομοκράτες.

Νωρίτερα, η Μόσχα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στη Συμφωνία του 2018 στο Σότσι, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία έχει αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Με βάση τη συμφωνία, η Άγκυρα έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης στρατιωτικών παρατηρητηρίων στην Ιντλίμπ.
Ωστόσο, έχει επίσης την υποχρέωση να διαχωρίζει τους τζιχαντιστές από τα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης και να τους αφοπλίζει.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις Συμφωνίες του Σότσι, και κατηγορεί τη Δαμασκό για παραβίαση, καθώς εισέρχεται σε ζώνες αποστρατικοποίησης - παρά το γεγονός ότι ο συριακός στρατός προβαίνει σ' αυτές τις ενέργειες για να επιτεθεί σε τρομοκράτες στην Ιντλίμπ.

Ο συριακός στρατός ξεκίνησε επιχειρήσεις στη ζώνη αποστρατικοποίησης της Ιντλίμπ το 2019, μετά τις συνεχείς επιθέσεις σε κυβερνητικές δυνάμεις.
Όμως μετά από χτύπημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών, η Άγκυρα έπληξε θέσεις του συριακού στρατού.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"