GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έβρος: Δείτε το θωρακισμένο των Αυστριακών «Cobra» στα σύνορα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Επίλεκτο τμήμα κομάντος της αντιτρομοκρατικής της Αυστριακής Αστυνομίας, μαζί με όχημα που διαθέτει θερμικές κάμερες και συστήμα...


Επίλεκτο τμήμα κομάντος της αντιτρομοκρατικής της Αυστριακής Αστυνομίας, μαζί με όχημα που διαθέτει θερμικές κάμερες και συστήματα εντοπισμού, επιχειρεί ήδη στον Έβρο.

Το επίλεκτο τμήμα είναι εκεί για να βοηθήσει τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας στον έλεγχο των συνόρων, στα οποία η Τουρκία διεξάγει υβριδικό πόλεμο χρησιμοποιώντας την μαζική μετανάστευση. 

Ο «Δούρειος Ίππος» αναφέρει ότι τμήμα της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας Einsatzkommando Cobra είναι η δύναμη που απέστειλε η Αυστρία στην Ελλάδα, προς ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των συνόρων με την Τουρκία στην περιοχή της Θράκης.
Στο πλαίσιο των αποστολών της Cobra, περιλαμβάνονται και επεμβάσεις σε παραποτάμια περιβάλλοντα.
«Η μονάδα “Κομμάντο Επεμβάσεως Κόμπρα” (EKO Cobra) είναι η τακτική μονάδα επεμβάσεως με αντιτρομοκρατικό προσανατολισμό, που δεν υπάγεται στην δύναμη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας αλλά απευθείας στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, που έχει την ευθύνη για την δημόσια ασφάλεια και τάξη», αναφέρει το δημοσίευμα.


Στον Έβρο, όπως πληροφορεί ο «Δούρειος Ίππος, το αυστριακό αστυνομικό τμήμα είναι δυνάμεως 13 ανδρών και αναπτύχθηκε με 4 συνολικώς οχήματα, εκ των οποίων ένα τεθωρακισμένο όχημα Survivor R (4×4) προϊόν συναναπτύξεως της γερμανικής Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) και της αυστριακής Achleitner.
Στο όχημα φέρονται θερμικές κάμερες για επιτήρηση σε συνθήκες νυκτός και περιορισμένης ορατότητος.


Οι Αυστριακοί έχουν έλθει με ατομικό οπλισμό αραβίδων StG 77A3 στο διαμέτρημα 0,300 Blackout, πέρα από τον εξοπλισμό για αποστολές καταστολής όχλου, δηλαδή μη-φονικά όπλα, εκτοξευτές βομβίδων, αναλώσιμα, ατομικό εξοπλισμό προστασίας και drone επιτηρήσεως, σύμφωνα με τον «Δούρειο Ίππο».

Το «Πρώτο Θέμα» ενημερώνει πως το ειδικό όχημα έφθασε το πρωί της Τετάρτης στις Καστανιές μαζί με τους Αυστριακούς χειριστές.


Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποίησε την Κυριακή πως εκατομμύρια μεταναστών θα κατακλύσουν την Ευρώπη αν πέσουν τα ελληνικά σύνορα και δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Ελλάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν δύο μέρες δήλωσε πως στον Έβρο, μαζί με την γαλανόλευκη, ήδη κυματίζουν η αυστριακή και η κυπριακή σημαία.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


sigmalive.com