GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο «Φράχτης» (στον Έβρο) και οι… «Κερκόπορτες» (στα νησιά)!

Θανάσης Κ. Αρχίζουμε τις τελευταίες μέρες να λέμε αλήθειες και να αποδεχόμαστε αλήθειες - που μέχρι πριν λίγο αρνούμασταν ν...Θανάσης Κ.

Αρχίζουμε τις τελευταίες μέρες να λέμε αλήθειες και να αποδεχόμαστε αλήθειες - που μέχρι πριν λίγο αρνούμασταν να παραδεχθούμε.

Σε πολύ λίγο χρόνο καλύψαμε μεγάλο έδαφος… «επιστροφής στην πραγματικότητα»!

Υπάρχουν, όμως, κι άλλες αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν.

Κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αμέσως…
 • Ο Έβρος «κρατήθηκε» την τελευταία εβδομάδα από μια ακαριαία αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης – που ανέτρεψε την «ανεκτική» πολιτική του παρελθόντος και έκλεισε ξαφνικά τα σύνορα! Όταν ο Ερντογάν μας έστειλε δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, με πρόσχημα την κατάρρευση των δυνάμεών του στο Ιντλιμπ.


Η κυβέρνηση «πιστώνεται» αυτή την «στροφή πολιτικής».

Αλλά «χρεώνεται» που δεν την έκανε πολύ νωρίτερα!

Όταν ο Ερντογάν αύξανε τις «ροές» στα νησιά όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
 • Η κυβέρνηση αυτή, που αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή - και είναι προς τιμήν της – ότι οι ροές πλέον ΔΕΝ είναι «προσφυγικές», όφειλε να φτιάξει το φράχτη στον Έβρο αμέσως!


(Κι είναι θέμα λίγων εβδομάδων, να στηθεί πλήρης φράχτης, απ’ άκρης εις άκρη)

Δεν το έκανε! Ενώ ο Ερντογάν γέμιζε τα νησιά κι απειλούσε «να ανοίξει την κάνουλα».

Δεν το έκανε, ούτε όταν ο Ερντογάν άρχιζε να χάνει στο Ιντλίμπ  (μέσα Δεκεμβρίου) κι ήταν βέβαιο πλέον, πως αν συντριβεί εκεί, θα στείλει πλήθη λαθρομεταναστών από τον Έβρο πλέον.

Το ότι δεν είχε πραγματοποιήσει την απειλή του ως τότε, ΔΕΝ είναι «δικαιολογία» για μας, που εμείς δεν είχαμε φροντίσει να πάρουμε τα μέτρα μας εγκαίρως – πολλώ μάλλον που μας προειδοποιούσε συνεχώς.

«Κυβερνάν εστί προβλέπειν» – πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα!
 • Ο φράχτης είναι απολύτως αποτελεσματικό μέσο ανάσχεσης των «ροών» – δηλαδή μιας τέτοιας «ασύμμετρης απειλής». Κι αυτό έχει αποδειχθεί παντού.


Φράχτη που καλύπτει ολόκληρη την «ευάλωτη» συνορογραμμή έχουν στήσει όλες οι χώρες που έχουν πρόβλημα διείσδυσης λαθρομεταναστών: Φράχτη έχει στήσει το Ισραήλ προς το Λίβανο, το Ισραήλ προς τη Δυτική όχθη του Ιορδάνη, η Βουλγαρία προς την Τουρκία, η Βουλγαρία προς την Ελλάδα, τα Σκόπια προς την Ελλάδα.

Εμείς, δίπλα στην Τουρκία, έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα – κι ήμασταν οι μόνοι που ΔΕΝ είχαμε στήσει τέτοιο φράχτη.

Κι ακόμα ΔΕΝ τον έχουμε στήσει!

Ενώ θα έπρεπε να είναι η υψίστη προτεραιότητά μας, πλέον…

(Και τα 40 χιλιόμετρα που εξαγγέλλονται σήμερα, είναι σημαντικό βήμα μεν – αλλά και… «μισή δουλειά». Το κάνετε που το κάνετε – κάντε το ΟΛΟΚΛΗΡΟ!)
 • Ο Έβρος «κράτησε» την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο λόγω των ακαριαίων ανακλαστικών της κυβέρνησης (έστω και με μεγάλη καθυστέρηση). Αλλά και λόγω της αυταπάρνησης και του επαγγελματισμού των σωμάτων που ανέλαβαν να φυλάξουν τα σύνορα: Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής - και τοπικών εθελοντών, σε πλήρη συνεργασία με τις αρχές.


Να ξέρουμε όμως, όχι χωρίς φράχτη, ένα μέτωπο 212 χιλιομέτρων δεν μπορεί να αντέξει για πολύ
Ιδιαίτερα όταν απέναντι μαζεύονται και ωθούνται προς την πλευρά μας δεκάδες χιλιάδες απελπισμένων και «φανατισμένων» λαθρομεταναστών.

Κάποιοι στιγμή θα βρουν τρόπο να περάσουν από κάπου, να ξεγελάσουν, να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς να σκηνοθετήσουν αιματηρά επεισόδια («προβοκάτσιες», όπως τις λέμε).

Ο μόνος τρόπος να τους το «απαγορεύσεις» αυτό, είναι δημιουργώντας ένα απροσπέλαστο «φυσικό εμπόδιο»: ένα φράχτη.

Αλλιώς οι ελληνικές δυνάμεις θα καταπονούνται συνεχώς – και τελικώς οι ορδές των λαθρομεταναστών θα περάσουν!
Ή θα έχουμε αιματηρές εμπλοκές.
Που εκείνοι θα τις προκαλέσουν κι εμείς θα τις… «πληρώσουμε»!

Ή  - το χειρότερο - θα συμβούν και τα δύο: και θα έχουμε αιματηρές εμπλοκές και στο τέλος θα περάσουν.
 • Σε τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα έχει υποστεί δεινή ήττα! Και η κυβέρνηση, εκεί που σήμερα συσπειρώνει τους πάντες, θα δει ξαφνικά τη δημοφιλία της να καταρρέει απότομα.


Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει αμέσως να προχωρήσει στη δημιουργία ενός φράχτη. Από τη μία άκρη του Έβρου ως την άλλη (όχι «μισές δουλειές»…)

Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκόψει πλήρως αυτό το διάδρομο για τους λαθρομετανάστες που διακινεί ο Ερντογάν.

Και να ασχοληθεί πλέον απερίσπαστη με τα άλλα μέτωπα: στα νησιά.

Όσο ο Έβρος «περιμένει» την εισβολή δεκάδων χιλιάδων από απέναντι είναι δύσκολο να ασχοληθεί η χώρα με ο,τιδήποτε άλλο.

(Θα αναφερθώ πιο κάτω και στα νησιά).
 • Αν περάσουν δεκάδες χιλιάδες ξαφνικά στον Έβρο, θα έχει αλλάξει όλο το σκηνικό και όλη η «δυναμική» στην περιοχή. Όχι μόνο εθνικά. Και γεωπολιτικά!


Η ανεξέλεγκτη διείσδυσή τους μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλές «προβοκάτσιες» σε όλο το βάθος της Ελληνικής Θράκης.

Αν φοβούνται κάποιοι ένα μεμονωμένο αιματηρό επεισόδιο πάνω στον Έβρο, όσο οι λαθρομετανάστες είναι ακόμα απ’ έξω, φανταστείτε τι θα συμβεί αν σπάσουν τη γραμμή και περάσουν!

Αναλογιστείτε πόσα αιματηρά επεισόδια μπορούμε να έχουμε στην ενδοχώρα από ανεξέλεγκτες επελαύνουσες ορδές που συγκρούονται με ντόπιους.

Αυτό μπορεί να αποτραπεί με άμεση ανέγερση ενός φράχτη. Τώρα!
 • Ένας διπλός φράχτης τέτοιου τύπου – ύψους 5-7 μέτρων, με μπετονένια βάση, ενισχυμένα ατσάλινα στηρίγματα, συρματόπλεγμα καθ’ ύψος, αγκαθωτό σύρμα στην κορυφή και κάμερες επιτήρησης – έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα, ότι δεν αποκόβει τις προσβάσεις στην άλλη πλευρά όταν τα πράγματα είναι ήρεμα.


Μπορεί να έχει σε πολλά σημεία ειδικές πύλες για να περνάει ο κόσμος άνετα.
Όταν όμως εμφανίζονται ομάδες λαθραίων από απέναντι, οι πύλες θα κλείνουν αμέσως.
Και δεν θα περνάει τίποτε.

Αν έχεις 20 τέτοιες πύλες, έχεις 20 περάσματα απέναντι.
Άρα υπάρχει πλήρης πρόσβαση (κάθε 10 χιλιόμετρα περίπου).

Κι όταν εμφανίζεται κίνδυνος, είναι απείρως ευκολότερο να φυλάς 20 θωρακισμένες πύλες παρά 217 χιλιόμετρα «μετώπου».
 • Η δημιουργία ενός τέτοιου φράχτη πέρα από τη τακτική της σημασία, έχει ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογική και πολιτική σημασία.


-- Και μόνο η δημιουργία της και η απεικόνιση– προβολή της, ενισχύει αισθητά το αίσθημα ασφαλείας – και το φρόνημα- του Ελληνικού λαού. 
Καταλαβαίνουν όλοι ότι γίναμε πλέον κράτος – δεν διολισθαίνουμε προς failed state.

-- Ο Ερντογάν απέναντι θα αναγκαστεί να αποσύρει από τη Ανατολική Θράκη τους λαθρομετανάστες που διακινεί -  και να πάψει να ετοιμάζει προβοκάτσιες αιματηρών επεισοδίων ή να διακινεί fake news για νεκρούς που ΔΕΝ υπήρξαν. (Γιατί με το φράχτη, «στημένοι νεκροί» ΔΕΝ μπορούν να υπάρξουν)

-- Οι Ευρωπαίοι θα συνειδητοποιήσουν πλήρως ότι η Ελλάδα εννοεί πλέον ότι κλείνει τα σύνορά της.
Και θα της συμπαρασταθούν ακόμα περισσότερο!

Με το που κλείσαμε τα σύνορα, την περασμένη Παρασκευή, όλοι έσπευσαν να αναγνωρίσουν το – αυτονόητο - κυριαρχικό μας δικαίωμα: να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στη χώρα μας.

Τέτοια συσπείρωση των Ευρωπαίων υπέρ μας είχαμε χρόνια να δούμε.

Σαν να… «ξαναμπήκαμε» στην Ευρώπη!

Όσο δείχνουμε ότι το εννοούμε και το μπορούμε και θα το συνεχίσουμε και θα το κρατήσουμε - τόσο θα ενισχύονται και τα «ερείσματά» μας στην Ευρώπη.

Οι κοινωνίες σε όλο τον κόσμο – ΚΑΙ στην Ευρώπη – μεταστρέφονται συνεχώς υπέρ των ελεγχόμενων συνόρων!

Αν η Ελλάδα κλείσει τα σύνορά της οριστικά και πείσει γι’ αυτό, μπαίνει στην πρώτη γραμμή αυτού που είναι πλέον το «ανοδικό κύμα» της Ιστορίας.

Αν «σπάσει», μένει στο Περιθώριο– ίσως και στον «σκουπιδοντενεκέ» της Ιστορίας.

Ο φράχτης καταγράφει στις συνειδήσεις όλων των Ευρωπαίων, την Ελλάδα ως αξιόπιστο φρουρό των «συνόρων της Ευρώπης»!

Η εικόνα αυτή, σε λαούς που φοβούνται τα κύματα των λαθρομεταναστών, είναι το μεγάλο ατού που μπορούμε να διεκδικήσουμε.

Ο φράχτης στον Έβρο ενισχύει άμεσα την γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας στα μάτια όλων των Ευρωπαίωνόλων των δυτικών.

Τέλος ο φράχτης στον Έβρο επιτρέπει στην Ελλάδα απερίσπαστη να στρέψει την προσοχή της στα νησιά.

Κι εδώ δύο πράγματα μπορούν να σταματήσουν τις «ροές»:

 1. --Ο άμεσος εγκλεισμός όσων περνούν παράνομα και έρχονται χωρίς στοιχεία (όπως μας επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο και η τελευταία Ευρωπαϊκή νομολογία).
 2. --Και δεύτερον η άμεση απομάκρυνση των ΜΚΟ από τα νησιά – με εξαίρεση ελάχιστες απόλυτα ελεγχόμενες. Τέρμα πια το «κράτος εν κράτει» που είχαν δημιουργήσει – καταδυναστεύοντας το μισό τοπικό πληθυσμό και «διαφθείροντας» τον άλλο μισό.


Αν ξέρουν οι λαθρομετανάστες πριν μπουν στις βάρκες απέναντι, πως μέχρι να φτάσουν εδώ, θα υποστούν «απωθήσεις» από το Ελληνικό Λιμενικό - κι αν τελικά φτάσουν θα προφυλακιστούν προς απέλασιν, ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ τους διακινητές να μας τους φέρουν.

Όπως το Γερμανικό κοινοβούλιο αποφάσισε προχθές ότι ΔΕΝ πρόκειται να πάρει κανένα νέο «μετανάστη» - και το ίδιο έχουν αποφασίσει και πολλά άλλα κοινοβούλια στην Ευρώπη – έτσι και η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να διακηρύξει ότι δεν δέχεται άλλους:
 • Δεν χορηγεί άσυλο σε κανένα πλέον (έχει πλήρες δικαίωμα να το διακηρύξει αυτό επικαλούμενη «λόγους εθνικής ασφαλείας»),
 • Δεν δέχεται καν αιτήσεις ασύλου από όσους μπαίνουν παράνομα χωρίς στοιχεία ή δίνοντας ψεύτικα στοιχεία (επίσης το Διεθνές Δίκαιο της το επιτρέπει απόλυτα).


Και θα ανακαλέσει το άσυλο που έχει ήδη χορηγηθεί, σε όσους πιαστούν να παρανομούν επί του ελληνικού εδάφους.

Όλα αυτά είναι πλήρως κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελλάδας! Αν τα διακηρύξει, θα προειδοποιήσει του λαθρομετανάστες ότι δεν θα έχουν καμία τύχη αν μπουν στις βάρκες.

Και θα πάψουν να μπαίνουν.

 • Τέλος, από τους υπάρχοντες μέχρι σήμερα λαθρομετανάστες, όσοι δεν παίρνουν άσυλο (με συνοπτικές διαδικασίες) ή όσοι χάνουν το δικαίωμα του ασύλου έχουν την επιλογή ή να φύγουν μόνοι τους αμέσως ή να προφυλακιστούν μέχρι να φύγουν. Η πείρα της «Αμυγδαλέζας» έχει δείξει ότι μετά από τρεις - τέσσερις βδομάδες εγκλεισμού οι περισσότεροι επιλέγουν μόνοι τους να φύγουν.
 • Αυτά όλα πρέπει να γίνουν τώρα! Αλλιώς είμαστε «στον αέρα».


ΥΓ.1 Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν.
Ό,τι κι αν κάνουμε.
Να το περιμένουμε αυτό.
Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Και δεν χρειάζεται να...χολοσκάμε!

Κάποιοι θα διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.
Τους διαψεύδουμε όλους – δεν απολογούμαστε σε κανένα!
Όποιος ασκεί στοιχειώδη δικαιώματα κυριαρχίας δεν έχει κανένα λόγο να «απολογείται».

Κάποιοι θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν αιματηρά επεισόδια – «προβοκάτσιες».
Όλα τα ανωτέρω που ανέφερα είναι για να τους εμποδίσουμε.

Με τον πλήρη φράχτη στον Έβρο δεν κινδυνεύουμε από «προβοκάτσιες» εκεί.
Χωρίς τον φράχτη, είναι βέβαιο ότι θα μας στήσουν «προβοκάτσιες».

Αν απομακρύνουμε τις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ από τα νησιά, δεν θα υπάρξουν «προβοκάτσιες».
Αν παραμείνουν εκεί, είναι βέβαιο ότι θα στήσουν «προβοκάτσιες».

Οι ΜΚΟ είναι οι «Κερκόπορτες» που υπάρχουν στα νησιά μας!

ΥΓ.2 Επειδή όλοι ομολογούμε πια ότι αντιμετωπίζουμε «υβριδικό Πόλεμο» το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να εξουδετερώσουμε την «Πέμπτη Φάλαγγα» στα μετόπισθεν.

Στο κάτω-κάτω, τι να τους κάνεις τους «φράχτες», όταν τόσοι πολλοί μπαινοβγαίνουν από τις «Κερκόπορτες»;


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"