GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυστρία: Μείωση ποσοστιαίας αύξησης νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Η πορεία της ασθένειας στην πρώτη εβδομάδα του "περιορισμού εξόδου" στην Αυστρία έχει οδηγήσει αρχικά σε ένα τέλος της...



Η πορεία της ασθένειας στην πρώτη εβδομάδα του "περιορισμού εξόδου" στην Αυστρία έχει οδηγήσει αρχικά σε ένα τέλος της ραγδαίας ποσοστιαίας αύξησης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Μπορεί τα νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο να έφτασαν τα 430, ανεβάζοντας σήμερα τον συνολικό αριθμό στα 3.244 -- στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) -- ωστόσο αυτή η αύξηση αντιστοιχεί σε ποσοστό "μόνον" 15%, σε σχέση με την προηγούμενη, χθεσινή ημερήσια αύξηση που ήταν στο 20%.

Στο 20,9% είχε διαμορφωθεί η μέση ημερήσια αύξηση τις προηγούμενες επτά ημέρες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων έφθανε, κατά μέσο όρο, στο 40%.

Αυτό το 15%, είναι, σύμφωνα με τα αποψινά στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, το χαμηλότερο ποσοστό ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων από την παρουσίαση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Αυστρία, πριν από έναν μήνα.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο σχετικό τεστ συνολικά 21.000 άνθρωποι στη χώρα, ενώ σε 16 ανέρχονται οι οφειλόμενοι στον κορονοϊό θάνατοι.

Από το σύνολο των έως σήμερα το απόγευμα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, τα περισσότερα, συγκεκριμένα 664, υπάρχουν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο όλοι οι 279 δήμοι και κοινότητες του έχουν τεθεί εδώ και τέσσερις ημέρες σε συνολική καραντίνα.

Ακολουθούν, σε αριθμό κρουσμάτων, τα ομόσπονδα κρατίδια: 'Ανω Αυστρία με 628 κρούσματα, Κάτω Αυστρία (446), Στυρία (423), Βιέννη (403), Φόραλμπεργκ (263), Σάλτσμπουργκ (269), Καρινθία (105) και Μπούργκενλαντ (63).

Στο μεταξύ, για αφροσύνη και απερισκεψία καταγγέλλονται, "ευτυχώς" μεμονωμένοι, πολίτες στην χώρα που "γιορτάζουν" σε "Κορόνα πάρτι" ή που στην πραγματικότητα ενισχύουν την επέκταση του ιού, με την αστυνομία να έχει προβεί σε εκατοντάδες μηνύσεις σε όλη την Αυστρία και την διεύθυνσή της στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας να θέτει στο Facebook το ερώτημα "εάν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ο κορωνοϊός, ή μάλλον η βλακεία ορισμένων".

Πέρα όμως από την ανευθυνότητα ορισμένων, η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού δίνει στον υπουργό Υγείας, Ρούντολφ 'Ανσομπερ, την ευκαιρία να εκφράσει το απόγευμα της Κυριακής τον "ενθουσιασμό" του, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν από το ξέσπασμα της κρίσης πριν από ένα μήνα και μέχρι σήμερα οι πολίτες της χώρας για την αντιμετώπισή της.

"Ήδη, δεκάδες χιλιάδες συμμετέχουν, και καθημερινά γίνονται όλο και περισσότεροι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ, επισημαίνοντας ότι υλοποιείται η συνοχή την οποία ο ίδιος ευχόταν στην αρχή της κρίσης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"