GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν καταγραφεί περισσότερα από 3.600 κρούσματα σε όλη τη χώρα.  Αυτό σημαίνει ότι προστέθηκαν...




Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν καταγραφεί περισσότερα από 3.600 κρούσματα σε όλη τη χώρα. 
Αυτό σημαίνει ότι προστέθηκαν περισσότερα από 800 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.
Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γερμανία από τον κορωνοϊό.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα έχουμε περαιτέρω διάδοση.
Μάλιστα ο διευθυντής του μικροβιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο έχει επιφορτιστεί με την καταγραφή των κρουσμάτων, επανέλαβε την πρόσφατη προειδοποίηση της Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσαν να εκτεθούν στον ιό και να προσβληθούν από αυτόν έως 50 εκατομμύρια Γερμανοί στα επόμενα δύο χρόνια.
Το μόνο καλό νέο, μέχρι στιγμής, είναι ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία παραμένει χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνά το 0,2%.

Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορα με τη Γερμανία από την Κυριακή, ενώ το ίδιο κάνει και η Δανία από το μεσημέρι του Σαββάτου.
Κλειστά σύνορα και στην Αυστρία, όπου την Πέμπτη  είχε καταγραφεί το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα.
Στη συνέχεια η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρά περιοριστικά μέτρα κλείνοντας, μεταξύ άλλων, σχολεία και εκκλησίες και απαγορεύοντας συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων.
Από τη Δευτέρα τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφενεία στην Αυστρία θα κλείνουν στις 3 το μεσημέρι.
Σε “καραντίνα” μπαίνει και η Τσεχία η οποία από τη Δευτέρα κλείνει τα σύνορα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αλλά απαγορεύει και την έξοδο των αλλοδαπών που διαμένουν μόνιμα στη χώρα.

Γερμανία χωρίς …σχολεία

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Άνια Καρλίτσεκ εκτιμούσε ότι δεν έχει νόημα να κλείσουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού, καθώς μία τέτοια απόφαση δεν θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά απλώς θα το μετέφερε στους γονείς των μαθητών, που θα έπρεπε να βρουν τρόπο για να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
Μόνο το κρατίδιο του Ζάαρ είχε κλείσει τα σχολεία, καθώς συνόδευε με τη βορειοανατολική Γαλλία, περιοχή ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου.
Ωστόσο, μέσα σε 48 ώρες όλα άλλαξαν.
Σχεδόν όλα τα κρατίδια της Γερμανίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι το τέλος των πασχαλινών διακοπών στα μέσα Απριλίου, σε μία προσπάθεια να επιβραδυνθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού.

Δεν αποκλείονται ακόμη πιο δραστικά μέτρα.
Ήδη οι αρχές του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι κλείνουν μπαρ και νυχτερινά κέντρα, σε πρώτη φάση μέχρι τις 20 Απριλίου.
Ανοιχτά παραμένουν τα εστιατόρια της γερμανικής πρωτεύουσας.
“Φρένο” στη νυχτερινή διασκέδαση αναμένεται να βάλει σύντομα και το Μόναχο.
Σε άλλες πόλεις δεν μπαίνει απαγορευτικό στη διασκέδαση, ωστόσο οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν συναθροίσεις, νυχτερινές εξόδους ή ακόμη και επισκέψεις σε εστιατόρια τις επόμενες εβδομάδες.

Χωρίς ποδόσφαιρο η καραντίνα

Λόγω κορωνοϊού διακόπτεται και η “Μπούντεσλιγκα”, το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τουλάχιστον μέχρι τις 2 Απριλίου.
Μάλιστα η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε, την τελευταία στιγμή, να αναβάλλει ακόμα και τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, για τα οποία μέχρι χθες λεγόταν ότι θα διεξαχθούν κανονικά ή έστω χωρίς φιλάθλους.
Την Παρασκευή ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη “Μπούντεσλιγκα”.
Πρόκειται για τον 20χρονο Λούκα Κίλιαν, παίκτη της Πάντερμπορν.
Και μία ακόμη αναβολή: οι δημοτικές αρχές της Νυρεμβέργης απαγόρευσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Γερμανίας με την Ιταλία, που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου.

Γιάννης Παπαδημητρίου (DPA, tagesschau.de, N-TV)

www.dw.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"