GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δύο οι σεισμοί στην Κροατία - Καταστροφές στο Ζάγκρεμπ(ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Ο πρώτος σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ - Ο δεύτερος σ...




Ο πρώτος σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ - Ο δεύτερος σεισμός ήταν  μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

Δύο ισχυροί σεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κροατία.

Το επίκεντρο και των δύο δονήσεων ήταν λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ.

Φωτογραφίες στα social media δείχνουν κτίρια να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν και τραυματίες ή θύματα.










Πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, ενώ το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ), ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

«Διήρκεσε πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Ήταν κατά πολύ ο ισχυρότερος που είχα αισθανθεί ποτέ», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι αυτού ακολούθησαν μετασεισμοί.

Η σεισμολόγος της Κροατίας Ινές Ίβαντσιτς δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχυρός, αλλά ότι προς το παρόν δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι ζημιές που προκάλεσε. 
Η ίδια πρόσθεσε ότι σε ορισμένες περιοχές έπεσε το Ίντερνετ.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται εκεί σημείωσε ότι είδε να έχουν προκληθεί ζημιές σε καμπαναριό εκκλησίας και ανθρώπους που είχαν βγει στον δρόμο.



Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς απηύθυνε έκκληση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στους ανθρώπους που έχουν βγει στους δρόμους να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους καθώς η χώρα αγωνίζεται για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.
Μέχρι στιγμής η Κροατία έχει καταγράψει 206 κρούσματα κορονοϊού και έναν θάνατο.

Ο πρώτος σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 7χλμ. βορειοανατολικά του Ζάγκρεμπ και σημειώθηκε στις 7:24 ώρα Ελλάδος.

Στις 8:01 (ώρα Ελλάδος) ακολούθησε δεύτερος σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και επίκεντρο 6χλμ. βόρεια του Ζάγκρεμπ.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) αναφέρθηκε και αυτό, όπως και το γερμανικό GFZ, σε σεισμό 5,3 βαθμών, ο οποίος ακολουθήθηκε από άλλον 5,1 βαθμών.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ