GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μέτρα κοινωνικής απομόνωσης για ένα χρόνο προβλέπονται στο ΗΒ

Για «τουλάχιστον το μεγαλύτερο διάστημα ενός έτους» θα πρέπει να ισχύσουν οι περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές και στις μετακι...




Για «τουλάχιστον το μεγαλύτερο διάστημα ενός έτους» θα πρέπει να ισχύσουν οι περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές και στις μετακινήσεις που έχουν ανακοινωθεί  στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την ώρα υπό τη μορφή κυβερνητικών συστάσεων.

Η διαπίστωση αυτή περιλαμβάνεται στα δημοσιευθέντα από τη βρετανική κυβέρνηση συμπεράσματα για τον κορωνοϊό της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας για Έκτακτες Καταστάσεις, δηλαδή των επιστημονικών συμβούλων του Μπόρις Τζόνσον και των υπουργών του.

Η επιστημονική ομάδα αναφέρει ότι αν και η βαρύτητα των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης θα μπορούσε να εναλλάσσεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα «πιο αυστηρά» από αυτά τα μέτρα θα χρειαστεί να εφαρμοστούν για τουλάχιστον το μισό από το έτος.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτονται μία ημέρα μετά από τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού ότι αν τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, τότε η χώρα «θα ανατρέψει την κατάσταση» σε 12 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, οι μηχανισμοί ενεργοποίησης ή άρσης των περιορισμών θα μπορούσαν να αφορούν ξεχωριστά κάθε κράτος που απαρτίζει το Ηνωμένο Βασίλειο ή και κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα.

Πιο αυστηρά μέτρα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο Λονδίνο, λόγω της μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού, αναφέρεται.

Τα μέτρα συνίστανται μεταξύ άλλων σε κοινωνική απομόνωση, κλείσιμο σχολείων και απομόνωση του πληθυσμού στο σπίτι.
Τα μέτρα απαιτούν δύο με τρεις εβδομάδες για να φανεί ο αντίκτυπός τους στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Εν τω μεταξύ, μετά από δηλώσεις ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας παμπ ότι τα καταστήματά του θα μείνουν ανοιχτά, σχολιαστές, οργανισμοί και πολίτες στο διαδίκτυο καλούν την κυβέρνηση να λάβει δραστικότερα μέτρα και να κλείσει επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής όπου εξακολουθεί να συναθροίζεται κόσμος, παρά τις συστάσεις.

Στην αυτοδιοικούμενη Νήσο του Μαν στη Θάλασσα της Ιρλανδίας, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύλληψη πολίτη που αρνήθηκε να τεθεί σε απομόνωση.
Η τοπική κυβέρνηση είχε ορίσει πως όποιος επιστρέφει από το εξωτερικό θα πρέπει να απομονώνεται για 14 ημέρες, ειδάλλως αντιμετωπίζει ποινή 10.000 λιρών ή τριών μηνών φυλάκισης.
Ο συλληφθείς είναι ένας άνδρας 26 ετών.

Εν αναμονή του νεότερου απολογισμού κρουσμάτων και θυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα το απόγευμα, οι υγειονομικές αρχές της Ουαλίας επιβεβαίωσαν έναν ακόμα θάνατο εκεί.
Συνολικά στο Ην. Βασίλειο οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 145, επί συνόλου 3.269 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης).

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"