GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μεταναστευτικό: Λάβρος ο Γερμανός πρόεδρος κατά του Ερντογάν - “Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί”

Σφοδρή επίθεση στην Άγκυρα εξαπέλυσε ο Γερμανός πρόεδρος, με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την τακτική της ...



Σφοδρή επίθεση στην Άγκυρα εξαπέλυσε ο Γερμανός πρόεδρος, με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την τακτική της τουρκικής κυβέρνησης να ωθεί εκεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Σε δηλώσεις του, ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δεχτούν ανήλικους πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε και μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί από μια κυνική πολιτική που αποστέλλει σκόπιμα χιλιάδες ανθρώπους στο αδιέξοδο», δήλωσε ο Στάινμαϊερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην (γερμανική) ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη t-online.de.
«Η κατάσταση των ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στους ελληνικούς καταυλισμούς είναι δραματική», «Γι' αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος τώρα που η Γερμανία, μαζί με άλλα έξι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύονται ότι θα μπορέσουν να βρουν προστασία και θα γίνουν δεκτά στην Ε.Ε. 1.600 παιδιά.
Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ.
«Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"