GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.

Γραφει ο  Παναγιώτης Μπάρκας Μετά από την κήρυξη του Κορωνοϊού ως "Παγκόσμιο Πόλεμο". δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτός ...



Γραφει ο Παναγιώτης Μπάρκας

Μετά από την κήρυξη του Κορωνοϊού ως "Παγκόσμιο Πόλεμο". δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτός ο Κορωνοϊός με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλοι οι μεγάλοι πόλεμοι από τότε που η ανθρωπότητα οργανώθηκε πολιτικά, με εκατοντάδες εκατομμύρια θύματα και ασύλληπτες σε μεγέθη και αξίες καταστροφές, προγραμματίζονταν σε ό, τι αφορά το αποτέλεσμα και τους στόχους του μέλλοντος.

Ο Κορωνοϊός σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς πολέμους διαφέρει, διότι είναι «ειρηνικός» αλλά και περισσότερος «παγκόσμιος» (συμπεριέλαβε μέχρι τώρα πάνω από 135 χώρες).
Διαφέρει από τους γνωστούς μέχρι τώρα πολέμους στο γεγονός ότι είναι «άγνωστο» ποιος τον επέβαλε στην ανθρωπότητα.
(Η φύση πάντως, παραμένει αδιάφορη, αμέτοχη και ανεύθυνη!)
Παίζεται με τα πιο σύγχρονα όπλα (αυτά που μέχρι τώρα ακούγαμε θεωρητικά).
Φαίνεται ότι δοκιμάζεται μετά από τα θαυματουργά αποτελέσματα της επένδυσης για ευημερία και μακροζωία του πολιτισμένου κόσμου, που αύξησε κατά 20-30% τον μέσο όρο της ανθρώπινης ζωής, αλλά που σύντομα επίσης επιβεβαίωσε το υψηλό οικονομικό κόστος γι αυτή την πολιτισμένη κοινωνία που μόνο γεράζει ταχύρρυθμα, προκαλώντας έτσι ένα άλυτο και αξεπέραστο πρόβλημα.
(Να τος πάλι αυτός ο Άγγλος κληρικός και λόγιος, ο Μάλθους, που όλοι τον επικαλούνται στα σκοτεινά και όλοι τον μισούν στα φωτεινά!)
Διαφορετικά λοιπόν από όλους τους γνωστούς στην ιστορία πολέμους που θέριζαν ανθρώπινες ζωές χωρίς διακρίσεις, δλδ που ο στόχος κατά τον Μάλθους πραγματοποιούνταν αδιάκριτα στις ηλικίες με συν-μείον 30%, ο σύγχρονος ειρηνικός πόλεμος, ο Κορωνοϊός οδηγείται στην επίτευξη του στόχου με χειρουργική ακρίβεια.
Απευθύνεται, σ΄αυτό το ιδιαίτερα κοινωνικό μερίδιο που αποτελεί το οικονομικό βάρος που αναφέραμε, συν και σ’ άλλες ευπαθείς ομάδες που έτσι και αλλιώς αποτελούν το άλλο μεγάλο οικονομικό βάρος. Και όπως στους παραδοσιακούς πολέμους, κανείς δε νοιάζεται και όλοι συμφωνούν που αχρηστεύεται το ουμανιστικό προφίλ της σύγχρονης πολιτισμένης κοινωνίας ….
(Και τι ειρωνεία! Πίσω από αυτό το ουμανιστικό αυτό προφίλ και εξονόματος της προστασίας του θα επιτραπεί το έργο του Κορωναϊού).
Η Αγγλία, η Σουηδία και πολλές άλλες χώρες δηλώνουν άμεσα ή έμμεσα την παραδοχή.
Η Ιταλία το δοκίμασε….
Κηρύχτηκε με τόσο ψυχραιμία και ειρηνικότατα από την υψηλότερη πολιτική ηγεσία της υφηλίου, - ΠΟΛΕΜΟΣ, Παγκόσμιος Πόλεμος (όχι όμως ο τρίτος !! … ίσως γιατί αλλάζουν τα μέσα, η διακριτικότητα, η επέκταση). Χωρίς όμως επίσημες αποφάσεις, αλλά σε δημόσιο (ανεύθυνο) λόγο.
Και δεν οφείλεται στην έλλειψη του συγκεκριμένου εχθρού και ούτε στον «τρόμο» του αόρατου !!! ….
Αυτό δεν λένε οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου (;;!!)…
Ενώ όμως, έχουν «τη διορατικότητα» να γνωρίζουν τις συνέπειες, προσπαθούν, με το κύρος τους, του ηγέτη, για να προετοιμάσουν τον ξέγνοιαστο άνθρωπο, που δεν θέλει να χάσει την ειρήνη χωρίς πόλεμο, για τις συνέπειες.!!!
Με έκδηλο το φόβο, μήπως η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο !!!
(Στην ουσία, αυτό αποτελεί και για κάθε πόλεμο, τον μεγάλο φόβο, ή ρίσκο)
Ωστόσο, δεν λένε πως ο ΙΟΣ ενώθηκε, από φίδι και νυχτερίδα και «ξεπήδησε» στον άνθρωπο, αποχτώντας ταυτόχρονα μια ακριβή κατεύθυνση, - στις μεγάλες ηλικίες και στις ευπαθείς ομάδες, μια χωρίς προηγούμενο ταχύτητα διάδοσης και εξαιρετική δυνατότητα αναπαραγωγής ….
Μέχρι την επίτευξη του στόχου….!
Κανείς όμως δε θέλει να δει την κόπωση, την νευρικότητα και την απογοήτευση της κοινωνίας… που διαφορετικά από τους παραδοσιακούς πολέμους, σκοτώνει την ελπίδα και την ενεργητικότητα για το μέλλον!
Όλη η ανθρωπότητα θα μοιάζει με μια χαμένη γενιά, όπως εκείνη μεταξύ των τελευταίων δύο μεγάλων πολέμων !!!
Στον καινούργιο αυτό πόλεμο προηγείται από χρόνια (και ταυτόχρονα πάνε παράλληλα) ο πόλεμος δήθεν για τη δημοκρατία, δήθεν για οικονομικά συμφέροντα, για γεωστρατηγικό έλεγχο… (!!)
Στην ουσία για την καταστροφή ενός συγκεκριμένου αρχαίου πολιτισμού που προσδιορίζει και κατευθύνει επί αιώνες και χιλιετίες τον κόσμο.
Αλλά δεν εξυπηρετεί την κουλτούρα για την επικυριαρχία του πολιτισμού που παράγει η σύγχρονη οικονομική ισχύ και οι ανάγκες της … (όπως ακόμα έκανε και η νέα θρησκεία με τον αρχαίο κόσμο) Γι΄αυτό πρέπει να εξουδετερωθεί , τουλάχιστον να μην είναι πραχτικά λειτουργική !!!!
Η Μεσόγειος το δοκιμάζει αυτό στους αιώνες, (πριν και μετά από τις σταυροφορίες).
Το δοκιμάζει μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ιδιαίτερα η Μέση Ανατολή, το δοκίμασε πρόσφατα με ενδιάμεσο τρόπο, αλλά σκληρά η Ελλάδα και με τον Κορωνοϊό σήμερα η Ιταλία, η χώρα αυτή που αξιοποίησε τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και τον πολιτισμού του Βυζαντίου για να οδηγήσει τον κόσμο στην Αναγέννηση και τον Ουμανισμό…!!!
Τόσο που, προς την κατεύθυνση αυτή, θα λέγαμε ότι ο Κορωνοϊός είναι το άλλο πρόσωπο του ISIS, της τρομοκρατίας…. , (που τα ίδια συμφέροντα και σκοποί τα καλλιέργησαν)
Ο Κορωνοϊός με ειρηνικό πρόσωπο … με αόρατο πρόσωπο … με παγκόσμια επέκταση.! 
Δεν θα καταστρέψει με σύγχρονα πολεμικά όπλα τον παγκόσμιο πολιτισμό σε συγκεκριμένα μέρη, αλλά θα κουράσει μέχρι κατάρρευση, τον είδη κουρασμένο διαχρονικό πολιτισμό και τον πολιτισμένο σύγχρονο άνθρωπο.
ΤΕΛΟΣ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"