GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιταλοί στα μπαλκόνια απαντούν με τραγούδια στην μάχη κάτα κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

H Ιταλία είναι η χώρα εκείνη της Ευρώπης που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη από την ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου κορωνοϊού. Χθε...



H Ιταλία είναι η χώρα εκείνη της Ευρώπης που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη από την ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου κορωνοϊού.
Χθες Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους άλλοι 250 άνθρωποι με τον απολογισμό των θυμάτων να αγγίζει τους 1,266.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα άγγιξαν τις 17.660 ενώ μόλις την Πέμπτη διαγνώστηκαν  257 νέα θετικά κρούσματα. 

Ευτυχώς  μέχρι στιγμής 1.439 ασθενείς κατάφεραν να αναρρώσουν.
Ολόκληρη χώρα έχει μπει σε καραντίνα και η ιταλική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα κλείνοντας χώρους συναθροίσεων, ενώ επιτρέπει να παραμείνουν ανοιχτά μόνο καταστήματα με τρόφιμα και φαρμακεία.

Ωστόσο παρά την μεγάλη δοκιμασία που περνά η χώρα, οι Ιταλοί βρήκαν τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να ανεβάσουν το ηθικό ο ένας στον άλλο.
Δεκάδες είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από Ιταλούς Πολίτες που τραγουδούν και χορεύουν στα μπαλκόνια εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.


Τα βίντεο, από διάφορες πόλεις και επαρχίες , δείχνουν ανθρώπους, νέους γέρους και παιδιά να παίζουν μουσική, να τραγουδούν από μπαλκόνια και παράθυρα σε μια προσπάθεια να δώσουν θάρρος ο ένας στον άλλο την ώρα που η χώρα μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα με τα καταστήματα και τις υπηρεσίες να παραμένουν επ’αόριστον κλειστά .






Η πιο κάτω φωτογραφία που δημοσίευσε ο Εθνικός Σύνδεσμος Καραμπινιέρι της Chiaravalle Centrale στο Facebook και έχει γίνει επίσης viral στο διαδικτύου.


Οι Ιταλικές αρχές εξέδωσαν επίσης οδηγίες για προστασία από τον κορωνοϊό και την λήψη προληπτικών μέτρων στα Γκραικάνικα.
Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για διάλεκτο που χρησιμοποιείται στην Κάτω Ιταλία.
Είναι κυρίως γνωστή ως Κατωιταλική διάλεκτος, ενώ οι ομιλητές της την ονομάζουν Γκρίκο (Grico) ή Κατωιταλιώτικα.
Η Κατωιταλική και η σύγχρονη ελληνική γλώσσα ως ένα βαθμό είναι αμοιβαία κατανοητές.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


sigmalive.com