GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στεφανής: Είναι παράνομοι μετανάστες και το μήνυμα σε αυτούς είναι: «Μην έρθετε στη χώρα μας»

Τα «σύνορα φυλάσσονται» Ουφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν στη χώρα ...



Τα «σύνορα φυλάσσονται»

Ουφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν στη χώρα είναι «παράνομοι μετανάστες» και τόνισε ότι τα «σύνορα φυλάσσονται».

Στο «σφράγισμα» των θαλάσσιων συνόρων της χώρας εστιάζει πλέον την προσοχή η κυβέρνηση για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε στα χερσαία σύνορα, ασχολούμαστε με το κομμάτι των νησιών», δήλωσε ο κ. Στεφανής.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 από το Καστελόριζο όπου και βρίσκεται, εξήγησε ότι αφότου ο Έβρος «σφραγίστηκε», πλέον αναμένονται αφίξεις στα νησιά και για τον λόγο αυτό λαμβάνονται πολλά επιχειρησιακά μέτρα με στόχο «την ενίσχυση της άμυνας και της φύλαξης των συνόρων μας».

Ο κ. Στεφανής έστειλε επίσης το μήνυμα ότι:

«Δεν ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, θα προσπαθήσουμε να το επιβάλλουμε να πάνε όλα καλά.
Είναι σαφές το μήνυμα που δίνουμε προς όλους:
Τα σύνορα φυλάσσονται, οι άνθρωποι είναι παράνομοι μετανάστες, τους διαχειριζόμαστε σαν τέτοιους -βλέπετε τις αυστηρές ποινές και την αναστολή στις αιτήσεις ασύλου- και το μήνυμα σε αυτούς είναι ξεκάθαρο: μην έρθετε στη χώρα μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην προθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν στη φύλαξη των συνόρων.

«Η κατάσταση αυτή αποκάλυψε τα υπέροχα αντανακλαστικά των Ελλήνων, ομόνοια, φιλοπατρία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «άνθρωποι από όλη την Ελλάδα μας προσφέρουν τη βοήθειά τους».

Κληθείς να απαντήσει για το σχέδιο φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, ο κ. Στεφανής περιορίστηκε να δηλώσει ότι πρόκειται για «επιθετική προωθημένη επιχείρηση στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, τα αποτελέσματα της συνεργασίας είναι ήδη ορατά».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"