GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έλληνας ευρωβουλευτής της Κύπρου ρωτάει την Ε.Ε.: “Τι προτίθεστε να κάνετε για το τεθωρακισμένο που ήθελε να γκρεμίσει τον φράχτη και χρηματοδοτήσαμε με 75%;”

Παρέμβαση Κ. Μαυρίδη για τουρκικό τεθωρακισμένο στον Έβρο Την παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικ...



Παρέμβαση Κ. Μαυρίδη για τουρκικό τεθωρακισμένο στον Έβρο

Την παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τουρκικό θωρακισμένο όχημα, που αποκτήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια, έθεσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) με παρέμβασή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρίδης απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βίντεο που δημοσιεύτηκε και στο οποίο καταγράφεται η τουρκική προκλητική ενέργεια εξηγώντας ότι: «τουρκικό θωρακισμένο όχημα που χρησιμοποιείται στη συνοριακή επιτήρηση, επιχείρησε την Παρασκευή 06/03/2020 το βράδυ, να γκρεμίσει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, παραβιάζοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα και την εθνική κυριαρχία κράτους μέλους της ΕΕ ενάντια στο ευρωπαϊκό και διεθνούς δικαίου».
Συνεχίζοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τονίζει δηκτικά προς την Ευρ. Επιτροπή ότι «το συγκεκριμένο όχημα που χρησιμοποιήθηκε, τύπου «HIZIR/ATES», αποκτήθηκε από την Τουρκία με χρηματοδότηση 75% από την ΕΕ το καλοκαίρι του 2019».
Με βάση τα πιο πάνω, ο κ. Μαυρίδης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει για «τα μέτρα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις όπου γίνεται κακή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, και συγκεκριμένα όταν αυτά χρησιμοποιούνται για παραβίαση του ευρωπαϊκού και διεθνές δικαίου».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μαυρίδης ζητά από την Επιτροπή να παραθέσει τα συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να πάρει έναντι της Τουρκίας.


Πηγή: philenews

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"