GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μεγαλώνει κατά 40 χιλιόμετρα ο φράχτης στον Έβρο -Κυβέρνηση: Ο Τσίπρας «παίζει παιχνιδάκι»

Αλ.Στεφανής: «Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο να έχουμε πυροβολήσει μετανάστη» Με αρκετά αιχμηρό τρόπο σχολιάζ...



Αλ.Στεφανής: «Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο να έχουμε πυροβολήσει μετανάστη»
Με αρκετά αιχμηρό τρόπο σχολιάζουν στην κυβέρνηση τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας (και) στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το μεταναστευτικό και τα γεγονότα στον Έβρο.

Στο Μαξίμου στέκονται χαρακτηριστικά στα εξής σημεία:
Μέχρι σήμερα, λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, αλλά τώρα «παίζει παιχνιδάκι» με το αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ισχυρισμούς για απουσία της Ευρώπης.
Όμως, στις 26 και 27 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί και το μεταναστευτικό. 
Άλλωστε, όπως λένε από την κυβέρνηση, εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ν’ αλλάξει το πλαίσιο για το άσυλο, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά να δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – λένε πάλι στην κυβέρνηση – δεν είδαν και δεν άκουσαν για την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προσκάλεσε τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών και επισκέφθηκαν μαζί τη μεθοριακή γραμμή στον Έβρο, στηρίζοντας παράλληλα με τις δημόσιες δηλώσεις τους τις θέσεις της Ελλάδας και κυρίως με τη διακήρυξη πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Από την κυβέρνηση υπενθύμιζαν και την απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε εκτάκτως στις Βρυξέλλες και καταδίκασε την Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα στήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο ρόλο της ως θεματοφύλακας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ειδικά το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την υποστήριξη της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει έξι σημεία: την αποστολή ομάδων ταχείας επέμβασης της Frontex (RABIT), την ενεργοποίηση νέου προγράμματος επιστροφών, την ενίσχυση της ικανότητας διαχείρισης των ροών στα νησιά υποδοχής, την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, την επιτάχυνση της αποστολής 160 στελεχών του Ευρωπαϊκού Γραφείου για το Άσυλο (EASO), τον καλύτερο συντονισμό με τις αρχές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για θέματα μετανάστευσης και ασύλου.

Κλιμάκιο της ΝΔ στον Έβρο

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι κλιμάκιο στελεχών της ΝΔ με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργο Στεργίου μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο προκειμένου να δηλωθεί η στήριξη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αστυνομικούς και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αποστολή την ερχόμενη εβδομάδα των επιπλέον δυνάμεων της Frontex στην περιοχή.

Σχεδιάζεται, επίσης, η τοποθέτηση επιπλέον 40 χιλιομέτρων φράχτη κατά μήκος των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία (σ.σ.: ο υφιστάμενος έχει μήκος 12 χιλιόμετρα), ενώ διαρκείς είναι οι επαφές σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να κερδηθεί και ο πόλεμος προπαγάνδας που έχει ξεκινήσει από την πλευρά της Άγκυρας.

Ενδεικτική είναι, μεταξύ άλλων, η δήλωση του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή στο Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο  πως «δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο να έχουμε πυροβολήσει μετανάστη», καθώς η Τουρκία εμμένει να ισχυρίζεται – αυτή τη φορά μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου – ότι έχουν σκοτωθεί τρεις μετανάστες από ελληνικά πυρά στην παραμεθόριο και έχουν τραυματιστεί πολλοί άλλοι.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"