GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν ζητά ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ε.Ε. για 30 ημέρες

Πρόταση στους αρχηγούς των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσουν τα σύνορα για μη αναγκαίες μετακινήσεις πολιτών, για δι...



Πρόταση στους αρχηγούς των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσουν τα σύνορα για μη αναγκαίες μετακινήσεις πολιτών, για διάστημα 30 ημερών, καταθέτει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά της, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη, που ήδη πλήττεται. 

Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό.
Κατά συνέπεια (…) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ” ανέφερε η ντερ Λάιεν για να προσθέσει ότι “αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο”.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, Από τον περιορισμό μετακίνησης από τρίτες χώρες προς τη ζώνη Σένγκεν θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες και κάποιες άλλες κατηγορίες, όπως οι γιατροί, νοσοκόμες και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Νωρίτερα, δύο ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη σχεδιάζει να απαγορεύσει στους αλλοδαπούς πολίτες να μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν, η οποία αποτελείται από 22 χώρες μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν.
Η Βρετανία και η Ιρλανδία δεν είναι μέλη της.

Και οι δύο πηγές είπαν ότι αναμένουν να συζητηθεί το θέμα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τρίτη οι ηγέτες των χωρών μελών με αντικείμενο την πανδημία.
“Η ιδέα αυτή συζητείται με σκοπό να αποφύγουμε να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τα συστήματα υγείας.
Αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη, αν θα συμφωνήσουν και οι χώρες της Σένγκεν εκτός ΕΕ, αν θα συντονιστούμε με τη Βρετανία και την Ιρλανδία”, είπε η μία από τις πηγές αυτές.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ