GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λαβρόφ: Καλούμε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Σότσι για την Ιντλίμπ

Η Ρωσία κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Σότσι για την Ιντλίμπ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σερ...



Η Ρωσία κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Σότσι για την Ιντλίμπ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ την Τρίτη.

Την πλήρη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις συμφωνίες του Σότσι περιμένει η Μόσχα, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες για την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στη ζώνη της Ιντλίμπ, για την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ αυτών και του συριακού στρατού.
Ο στρατός μας παρακολουθεί αυτήν την κατάσταση», ανέφερε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

Σημείωσε δε πως η Τουρκία απέτυχε να εκπληρώσει κάποιες από τις υποχρεώσεις της.

«Δυστυχώς, σε αυτή τη φάση, η τουρκική πλευρά απέτυχε να εκπληρώσει μερικές από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν στόχο την πλήρη επίλυση του προβλήματος της Ιντλίμπ», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ένας άλλος λόγος για την τρέχουσα κατάσταση είναι το ότι «μια αποστρατικοποιημένη λωρίδα μήκους 10-20 χιλιομέτρων δεν δημιουργήθηκε μέσα στη ζώνη της Ιντλίμπ».

«Καλούμε την (Τουρκία) να εφαρμόσει αυστηρά τις συμφωνίες του Σότσι του 2018 και του 2019 για την Ιντλίμπο», τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε πως έχει καλέσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Κριμαία προσθέτοντας πως αυτός δεν έχει απορρίψει την πρόσκληση.

Ανέφερε ακόμα πως ο Ερντογάν πρέπει να έρθει να δει μόνος του τι συμβαίνει.

Πρόσθεσε ότι κανένας δεν είχε ποτέ προσκομίσει καμία απόδειξη για εικαζόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Τατάρων της Κριμαίας ή άλλων ανθρώπων που ζουν στην Κριμαία.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr