GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΓΕΕΘΑ: Αυστηροποίηση των συνόρων μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ

«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο ...



«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα.
Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» αναφέρουν στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο για την ενίσχυση των δυνάμεων και την στεγανοποίηση των συνόρων, ενώ ο Έλληνας Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα μεταβεί στη Λέσβο για να εποπτεύσει την φύλαξη των συνόρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Το «SigmaLive» νωρίτερα μετέδωσε πως περίπου 300 πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ανοίξει τις πύλες και δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. 

Σήμερα κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες με τους πρώτους μετανάστες/πρόσφυγες από Τουρκία στην Ελλάδα από την Αδριανούπολη, μετά τις νέες εξαγγελίες Ερντογάν για εργαλειοποίηση της κρίσης.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επίσης συγκεντρωθεί στη Σμύρνη για να περάσουν στα ελληνικά νησιά.
Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν προκλητικές σκηνές με τους μετανάστες/πρόσφυγες να βγάζουν selfies και να γελούν.
Μεταξύ τους διακρίνονται και άτομα αφρικανικής καταγωγής. 

Πρόσφυγας στην Τουρκία ανέφερε πως ενημερώθηκαν πως θα φύγουν για Ελλάδα & Βουλγαρία και βίντεο τους δείχνουν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία. 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"