GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΔΔΟ θα Καταρρεύσει ως Χάρτινος Πύργος

του  Γρηγόρη Κ. Γρηγοριάδη *     Με την υποβολή του σχεδίου Ανάν, ο Κυπριακός Ελληνισμός συνειδητοποίησε πλήρως τι σημαίνει...




του  Γρηγόρη Κ. Γρηγοριάδη*    

Με την υποβολή του σχεδίου Ανάν, ο Κυπριακός Ελληνισμός συνειδητοποίησε πλήρως τι σημαίνει Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την απέρριψε συντριπτικά με το δημοψήφισμα το 2004.
Επί της ουσίας, μια ΔΔΟ υπάρχει με τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:
Δύο ισότιμα εθνικά κρατίδια, Ελληνικό και Τουρκικ και από πάνω μια συνεταιρική κεντρική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με αξιωματούχους και από τις δύο κοινότητες που θα πρέπει να παίρνουν κοινές αποφάσεις.
Τέτοιο κατασκεύασμα όμως θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος, διότι απλά η κοινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αδυνατεί να λαμβάνει κοινές αποφάσεις λόγω σοβαρών αποκλίσεων στη στρατηγική κατεύθυνση των δύο εθνικών κοινοτήτων της Κύπρου.
Στο τέλος τα δύο εθνικά κρατίδια θα μείνουν να λειτουργούν αυτόνομα.
Αυτό στην ουσία θα είναι διχοτόμηση ντε γιούρε πλέον.
Η Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτή την εξίσωση θα είναι υποβαθμισμένη ως εσωτερικό ελληνικό κρατίδιο. 
Τέτοια «λύση» θα παραλύσει και μετά θα καταρρεύσει.
Το ίδιο συμβαίνει και σε μια εμπορική εταιρεία όπου δύο συνέταιροι έχουν από 50% των μετοχών και δεν συμφωνούν στις σημαντικές αποφάσεις της εταιρείας. 
Αυτή η εταιρεία δεν έχει μέλλον.
Θα παραλύσει και μετά θα καταρρεύσει!

Η «λύση» ΔΔΟ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση της Κύπρου.
Η «λύση» που συζητείται με την πρόσφατη επιβεβαίωση της Τριλογίας Γκουτέρες 2019 στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο, προνοεί: 

α) Υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε εσωτερικό Ελληνικό κρατίδιο.

β) Νομιμοποίηση της ψευδο-«ΤΔΒΚ» σε νόμιμο και ισότιμο τουρκικό κρατίδιο.

γ) Δημιουργία της νέας συνεταιρικής λεγόμενης «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»

δ) Αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας και

ε) Συναπόφαση στις αποφάσεις της κεντρικής Ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο συνδυασμός όλων των ανωτέρω θα επιτρέψει πλέον στο νόμιμο και ισότιμο τουρκικό κρατίδιο να έχει τον καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του νέου συνεταιρικού Ομοσπονδιακού κράτους.
Στην ουσία όλες οι ομοσπονδιακές αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο με την έγκριση της Τουρκίας. 
Δηλαδή θα είναι ένα κράτος προτεκτοράτο.
Αυτό γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός θα μείνει εντελώς ακάλυπτος και χωρίς τη σημερινή διεθνή νομική προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε πρόσφατη εκδήλωση του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τίτλο «Ελλάδα και Κύπρος σε ένα σύνθετο Γεωπολιτικό Περιβάλλον», κύριος ομιλητής ήταν ο δρ Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδος και τέως γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ.  Συνοπτικά κάλυψε τα ακόλουθα:
Σε ένα διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον αυξανόμενης πολυπλοκότητας, που χαρακτηρίζεται από την έντονη δραστηριοποίηση παλαιών και νέων δρώντων, γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, αυξανόμενη απειλή ή χρήση στρατιωτικής ισχύος και σύνθετες προκλήσεις ασφαλείας, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να βρουν πειστικές απαντήσεις στα διλήμματα ασφαλείας και να αναπτύξουν μια αποτελεσματική υψηλή στρατηγική.

Σε ερώτησή μου, αν η Ελλάδα θα πλήξει άμεσα με στρατιωτικά μέσα το όποιο τουρκικό γεωτρύπανο που τυχόν αρχίσει παράνομα γεώτρηση Νοτιοανατολικά της Κρήτης σε Ελληνική ΑΟΖ, που η Τουρκία τώρα προβάλλει ως δήθεν τουρκική με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό Μνημόνιο, η απάντησή του ήταν καταφατική.
Και ξέρουμε και τη θεσμική θέση που κατέχει ο ανωτέρω ομιλητής.
Απ’ εκεί και πέρα βεβαίως, την όποια τελική απόφαση θα την πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο κ. Ντόκος κατέστησε σαφές ότι, έστω κι αν είναι η τελευταία επιλογή που επιθυμούμε, η Ελλάδα θα προστατεύσει με όλα τα μέσα την εθνική της κυριαρχία, κάτι που επιβάλλει άμεσα την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος του ελληνικού κράτους τονίζοντας την ανάγκη συμπαγούς μετώπου μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου, με τυχόν τις όποιες επιμέρους διαφωνίες να παραμένουν πάντα σε  «ενδοοικογενειακά» πλαίσια.

Δυστυχώς όμως εδώ και δύο χρόνια η Τουρκία παραβιάζει την Κυπριακή ΑΟΖ με έκνομες ενέργειες και δεν υπήρξε καμία ελληνική στρατιωτική παρουσία και επέμβαση ως νόμιμη εγγυήτρια της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατία, που πηγάζει τόσο από Συνταγματικές όσο και από Εθνικές υποχρεώσεις. 
Δυστυχώς αυτή η ανεκτικότητα και αδυναμία της Ελλάδος, που ξεκίνησε από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή το 1974, με το γνωστό ρηθέν από την Αθήνα «Δυστυχώς η Κύπρος κείται μακράν», έδωσε από τότε το κίνητρο στην Τουρκία να προχωρεί συνεχώς σε νέα απαράδεκτα τετελεσμένα εναντίον της διεθνούς νομιμότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Βλέποντας όλες αυτές τις απανωτές τουρκικές παρανομίες και τον μη σεβασμό του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, τo κύριο ερώτημα που θα πρέπει πλέον να απαντήσουμε ως Κυπριακός Ελληνισμός είναι:
Θέλουμε να διαμοιραστούμε την εξουσία με την τουρκική πλευρά;
Αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικές ομοσπονδιακές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται ως  συναπόφαση ή με τη θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων.
Στην ουσία μιλούμε για το ίδιο πράγμα.
Δηλαδή μέσω των Τουρκοκυπρίων η απόφαση θα λαμβάνεται από την Τουρκία.
Το κύριο ερώτημα είναι αν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό το καίριο σημείο που άπτεται της συνταγματικής λειτουργικότητας του νέου Κυπριακού Ομοσπονδιακού κράτους.

Η Τουρκία απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν σέβεται κανένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. 
Τα γράφει όλα στα παλιά της τα παπούτσια. 
«Ειρηνευτική» Επιχείρηση Αττίλας, Κύπρος 1974. 
Διεθνής δικαιολογία από Τουρκία:
Δήθεν αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Σήμερα, 46 χρόνια μετά και παρά την ύπαρξη όλων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας από τις 20 Ιουλίου 1974 μέχρι σήμερα που μιλούν για άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο παράνομος τουρκικός κατοχικός στρατός είναι ακόμα εδώ, η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους διεθνώς αναγνωρισμένου, έκανε πλήρη εθνοκάθαρση του ελληνικού στοιχείου στα κατεχόμενα, κουβάλησε 250.000 Τούρκους έποικους από την Ανατολία και συνεχίζει να κουβαλά και άλλους ασταμάτητα κτίζοντάς τους σπίτια και πολυτελή τζαμιά πάνω στις κλεμμένες ελληνικές περιουσίες.
Ίδρυσε την ψευδο-ΤΔΒΚ, πρόσφατα ανακήρυξε τη μισή κυπριακή ΑΟΖ ότι δήθεν ανήκει στην ίδια και την άλλη μισή την «έδωσε» στην ΤΔΒΚ διότι η Κυπριακή Δημοκρατία για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη και δεν έχει ΑΟΖ και εδώ και λίγους μήνες εκτελεί παράνομες γεωτρήσεις στην κ υπριακή ΑΟΖ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 

Η Τουρκία σέβεται και προστατεύει μόνο όσους ανήκουν στην τουρκική εθνότητα.
Ο τουρκικός πληθυσμός στα κατεχόμενα έφθασε σήμερα τις 350.000 Τούρκους, 100.000 Τουρκοκύπριους και 250.000 Τούρκους έποικους. 
Αύριο με τη «λύση» και το νόμιμο τουρκικό κρατίδιο ποιος θα σταματήσει την Τουρκία να γεμίσει την Κύπρο με έποικους που θα έρχονται πλέον και στο ελληνικό κρατίδιο;
Και ποιος θα σταματά πλέον την Τουρκία όταν θα την καλεί επίσημα το νόμιμο Τουρκικό κρατίδιο;
Όλα αυτά δεν τα βλέπω σε καμιά ανάλυση όλων αυτών των πολιτικών που βγαίνουν καθημερινά στα κανάλια και μάς αναλύουν ότι η μόνη «λύση» δήθεν «επανένωσης» της Κύπρου είναι η ΔΔΟ.
Όχι μόνο επανένωση δεν είναι, αλλά αντίθετα θα είναι ισλαμοποίηση με οθωμανικό φέσι!
Η Τουρκία δεν θέλει δύο κράτη διότι απλά δεν της συμφέρει. Θέλει «λύση» ΔΔΟ διότι μόνο έτσι θα μπορεί να ελέγχει όλη την Κύπρο.
Αυτά που λέει περί δήθεν συνομοσπονδίας ή δύο κρατών είναι τουρκικά τεχνάσματα.
Εκείνο που προσπαθεί από τον Δεκέβρη του 1963 είναι τη διάλυση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ένα κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών, διεθνώς αναγνωρισμένο από όλα τα κράτη του κόσμου.
Και αυτό το καταφέρνει μόνο μέσω της ΔΔΟ!

Συνεπώς θα είναι πολιτική αυτοκτονία του Κυπριακού Ελληνισμού να αποδεχτεί τέτοια «λύση».
Μόνο μία υπαρκτή επιλογή μας μένει, αυτή της διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Αγωνιζόμαστε για εθνική και φυσική επιβίωση και θα πρέπει επιτέλους να έχουμε ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις στο Κυπριακό, δηλαδή αποκήρυξη της ΔΔΟ, εσαεί ισχυροποίηση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σοβαρή ενίσχυση της άμυνάς μας πάντα με τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδος και υπογραφή ενεργειακών, στρατιωτικών και αμυντικών συμμαχιών με δυνατές φίλιες χώρες όπως την Γαλλία και το Ισραήλ που έχουν αντίστοιχα όμορα συμφέροντα με εμάς.

*Πολιτικός Μηχανικός, Σύμβουλος Στρατηγικής.

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/867115/i-ddo-tha-katarrefsei-os-chartinos-pyrgs

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"