GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δείτε ποιοι κρύβονται πίσω από τον εθνικό εξευτελισμό με τους “γκρίζους λύκους” να πανηγυρίζουν στο Σοχό Λαγκαδά

Μέλη της ομάδας των παρακρατικών “γκρίζων λύκων”, φωτογραφίζονται με τη σημαία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), που εκτός ...


Μέλη της ομάδας των παρακρατικών “γκρίζων λύκων”, φωτογραφίζονται με τη σημαία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), που εκτός από κόμμα, είναι παρακρατικός και παραστρατιωτικός μηχανισμός, με… πλούσια δράση στα κατεχόμενα της Κύπρου, στη Θράκη και τώρα στη Μακεδονία.
Δείτε και την οθωμανική χατζάρα.
Αλήθεια, αυτή πώς πέρασε από τα σύνορα;

του Σάββα Καλεντερίδη

Την Κυριακή γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού, που ούτε η λέξη εθνικός εξευτελισμός μπορεί να εκφράσει.

Μία ομάδα παρακρατικών-παραστρατιωτικών “γκρίζων λύκων”, κατάφερε να παρεισφρύσει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του ηρωικού Σοχού και να κάνει ένα δρώμενο, που στην ουσία εξυμνούσε το μεγαλείο του οθωμανικού στρατού, τη σημαία του οποίου ανέμιζαν, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων.

Γι’ αυτόν τον εθνικό εξευτελισμό υπάρχουν υπεύθυνοι και κατά την άποψή μας το ελληνικό κράτος πρέπει να τους αναζητήσει και να ζητηθούν ευθύνες.

Οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους να ζητήσουν από τον εισαγγελέα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κυρίας Καίτης Ζωγόγιαννη, που ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την επωνυμία «Δίαυλος», παραπλάνησε, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σοχού, τους αρμοδίους, με αποτέλεσμα να δούμε τους “γκρίζους λύκους” να περιφέρουν τη σημαία τους με τις τρεις ημισελίνους στην ιστορική κωμόπολη του Σοχού, οι κάτοικοι του οποίου έχυσαν ποτμαούς αίματος τους εθνικούς αγώνες, της απελευθέρωσης από τους Τούρκους συμπεριλαμβανομένης.

Πρέπει να ελεγχθεί και ο ρόλος του μεταφραστή ή της μεταφράστριας που ήταν και ο σύνδεσμος μεταξύ της ομάδας των Τούρκων παρακρατικών και των αρμοδίων για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Επίσης, οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους πρέπει να ελέγξουν τη χρηματοδότηση, τη δράση και τις επιρροές που δέχεται αυτό το γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την επωνυμία «Δίαυλος», που πρέπει να πληρώσει ακριβά για τον εθνικό εξευτελισμό που υπέστη η πατρίδα μας εξαιτίας του.

Πρέπει το ελληνικό κράτος να μάθει με ποιους μίλησε η κυρία Ζωγογιάνη και πιθανόν άλλοι εμπλεκόμενοι από τον “Δίαυλο”, για να αποκαλυφθούν τα πλοκάμια των ξένων υπηρεσιών που καταφέρνουν να κάνουν τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Για να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για επιχείρηση του τουρκικού κράτους με προφανείς σκοπούς, όπως μας πληροφορούν φίλοι μας από τον ηρωικό Σοχό, το “συγκρότημα” είχε τρεις κάμεραμαν που βιντεοσκοπούσαν τον “άθλο” τους, που υποβοηθήθηκε από την κ. Ζωγογιάννη και το ελληνικό ΥΠΕΞ, που τους έδωσε τη βίζα.

Αυτό το οπτικό υλικό κυκλοφορεί στην Τουρκία, ως αποδεικτικό υλικό της “πετυχημένης” επιχείρησης που έκαναν οι Τούρκοι παρακρατικοί στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό, το ΥΠΕΞ και ο κύριος Δένδιας προσωπικά θα πρέπει άμεσα να ελέγξει ποιος και γιατί έδωσε βίζα σε μια ομάδα παρακρατικών να εισβάλει στην Ελλάδα και να μας εξευτελίσει με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό αλλά και από τους πανηγυρισμούς των παρακρατικών και των δημάρχων της γείτονος, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ακολουθεί η ανάρτηση φωτογραφικού υλικού που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι Τούρκοι παρακρατικοί και η απάντηση του κοινοτικού συμβουλίου Σοχού για τον εθνικό εξευτελισμό που υποστήκαμε από τους παρακρατικούς “γκρίζους λύκους”.

Ανεξάρτητο Ενωτικό Κοινοτικό Συμβούλιο Σοχού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την συμμετοχή Μουσικής Μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2020 έκτακτη σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα ΣΟΧΟΥ της Οργανωτικής Επιτροπής εκδηλώσεων Αποκριάς έτους 2020 (ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Σοχού Δ.Λαγκαδά), παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη και των Αντιδημάρχων του Δήμου Λαγκαδά κ.κ Πέτρου Δοϊρανλή, Νίκου Αναστασιάδη, Γιώργου Προκοπίδη, του Προϊσταμένου του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Σοχού π. Χρυσάφη Τσολάκη, καθώς και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων του Σοχού:
Το ζήτημα φούσκωσε ως αναπαραγόμενη είδηση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και συντασσόμαστε στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπατριωτών μας που το πρωί της Κυριακής 23ης Φεβρουαρίου 2020, έγινε λόγος για ένα θέαμα που έθιγε το κοινό αίσθημα και πυροδότησε σειρά αντιδράσεων.
Ωστόσο για την ιστορία των πεπραγμένων οφείλουμε να εξηγήσουμε: Το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου δεχθήκαμε τηλεφωνική ενημέρωση από την κα Καίτη Ζωγόγιαννη, που ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την επωνυμία «Δίαυλος», προτάθηκε στην οργανωτική επιτροπή «εκτός προγράμματος» να μετέχουν στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Σοχού μέλη «συγκροτήματος της γείτονος» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα μας, μετέχοντας μάλιστα σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Αποκριάς από Δήμους και Φορείς της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα μας υπέδειξε και την πρόσφατη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.
Ο Σοχός, εξωστρεφής και φιλόξενος, όπως πάντα – σκεφτήκαμε – πως θα ήθελε πλάι στα συγκροτήματα που από την Ελλάδα και το Εξωτερικό μετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις του κορυφαίου δρωμένου μας που είναι οι ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ «Μέριου» ίσως είχε την ευκαιρία να δει «αποκριάτικα ήθη και έθιμα» της Τουρκίας. Ωστόσο επειδή δεν περιελήφθησαν στο πρόγραμμα δεν υπήρξε πρόβλεψη ούτε μετακίνησης ούτε φιλοξενίας τους.
Η απάντηση της υπευθύνου ήταν πως έρχονται αφιλοκερδώς και πως θέλουν να γνωρίσουν και να εισφέρουν με την εδώ τους παρουσία στο από αιώνων εξαίρετο δρώμενό μας και έτσι αποδεχθήκαμε τη συμμετοχή τους.
Όταν την επομένη το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 παρουσιάστηκαν στον Σοχό, ζήτησαν να έρθουν εν πομπή. Τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος όσο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά Πέτρος Δοϊρανλής αρνήθηκαν το αίτημά τους. Μάλιστα όταν είδαν να υψώνονται λάβαρα και σημαίες εθνικού περιεχομένου, αιτηθήκαν άμεσα την υποστολή τους πράγμα το οποίο και έπραξαν αναφορικά με το εθνικό τους σύμβολο (την κόκκινη Τουρκική Σημαία).
Στην επαναλαμβανόμενη απαίτησή τους για άμεση μετάφραση τόσο όσων ελέχθησαν από μικροφώνου στα Τουρκικά όσο και στην απόδοση των στίχων στα ελληνικά (στίχους ωδών) η μεταφράστρια που τους συνόδευε δυσκολεύτηκε να το πράξει.
Όταν εντατικοποιήθηκε η πρόθεσή τους να ζητήσουν τη μετάφραση στα ελληνικά δήλωσε άγνοια και στην κατακλείδα της παρουσίασής τους μας ανέφερε ότι «είναι τραγούδια με παραδοσιακό χαρακτήρα».
Εάν τελικά τα μέλη της μουσικής μπάντας καταχράστηκαν τη φιλοξενία μας αυτό το καταδικάζουμε απερίφραστα διότι τόσο η ιστορικότητα του τόπου όσο και οι αγώνες που έχει επιδείξει συνεισφέροντας στους εθνικούς αγώνες διαχρονικά είναι αυταπόδεικτα.
Ουδείς Σοχινός δεν θα ανέχονταν, ούτε θα προσκαλούσε, ούτε θα φιλοξενούσε, οποιοδήποτε συγκρότημα με εθνικιστικά συνθήματα, στρατιωτικά παραγγέλματα και επεκτατικές μεθοδεύσεις».
Απ΄όλο αυτό το γεγονός αισθανόμαστε εξαπατημένοι – αγανακτισμένοι και εφόσον καταχράστηκαν της φιλοξενίας μας αυτό είναι ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικαστέο απ΄όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Δ.ΛΑΓΚΑΔΑ κ.κ. ΔΟΪΡΑΝΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΤΣΙΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΟΧΟΥ κ.κ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΕΡΕΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΑΧΑΡΕΓΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΚΟΛΤΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΟΥΛΟΥΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.Ε. ΣΟΧΟΥ Δ.ΛΑΓΚΑΔΑ κ.κ. ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΕΠΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΡΟΥΣΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (ΑΚΗΣ), ΣΑΜΟΥ ΧΡΥΣΗ, ΠΕΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Ο πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΟΧΟΥ ΝΟΪΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ ΣΟΧΟΥ : κ.κ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΝΟΪΚΟΥ ΧΡΥΣΗ, ΜΟΤΣΙΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"