GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ: «Η Ιερουσαλήμ κόκκινη γραμμή για την Τουρκία»

Έτοιμος να μην επιτρέψει την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ε...



Έτοιμος να μην επιτρέψει την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του «deal του αιώνα» από τον Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση της διένεξης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

«Το σχέδιο είναι ένα τίποτα. Η πρόταση αυτή απειλεί την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθύμισε δε, ότι τα σύνορα του Ισραήλ είναι αυτά που είναι σήμερα, εξαιτίας της καταστροφής της Παλαιστίνης και των παθών των Παλαιστινίων.

«Η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηλή στην προσάρτηση της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.

»Δεν θα εγκαταλείψουμε τους αδελφούς Παλαιστινίους μόνους σ’ αυτή τη μάχη».

Επανέλαβε μάλιστα, ότι το ζήτημα της Ιερουσαλήμ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία, ενώ κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να αναλάβουν την ευθύνη για την προστασία των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ προβλέπει την προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, αλλά και τον καθορισμό της Ιερουσαλήμ ως αδιαίρετης πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Οι παλαιστινιακές Αρχές, από την πρώτη στιγμή, απέρριψαν το προτεινόμενο σχέδιο, ανακοινώνοντας τη διακοπή «όλων των σχέσεων» με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


tribune.gr