GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στρατιωτική Θητεία και Άλλα Ανέκδοτα

Του Αλέξανδρου Νάρη Η κωμωδία που λέγεται εννιάμηνη θητεία είναι καιρός να τελειώνει. Όποτε ακούω για το αξιόμαχο των κληρ...



Του Αλέξανδρου Νάρη

Η κωμωδία που λέγεται εννιάμηνη θητεία είναι καιρός να τελειώνει.
Όποτε ακούω για το αξιόμαχο των κληρωτών, γελάω σκεπτόμενος τους νεοσύλλεκτους που κατατάσσονται τη Δευτέρα και ορκίζονται την Παρασκευή.
Είτε η νέα γενιά είναι σαϊμποργκ όνομα και πράμα, είτε εμείς που κάναμε σαράντα μέρες να δούμε πολιτικό ρούχο, είχαμε IQ ραδικιού.
Κι επειδή όλοι ξέρουμε ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο ισχύει, κι επειδή είναι καιρός πλέον να ειπωθεί ότι αυτό το πράγμα που ονομάζουν τώρα κληρωτό οπλίτη, στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν είναι παρά ένας ανεκπαίδευτος αγγαριομάχος, χρησιμοποιούμενος για σκοπιά, καθαριότητα και εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών, κάποιος επιτέλους ας κραυγάσει ότι ο Βασιλιάς - Κληρωτός Οπλίτης, είναι Γυμνός.
Η πολεμική του αξία είναι μηδενική, σε πλήρη αντίθεση με τους ΕΠΟΠ και τους άλλους επαγγελματίες του Στρατεύματος.
Λόγος είναι απλός:
Δεν υπάρχει χρόνος.
Εννιά μήνες είναι προσκοπική κατασκήνωση, δεν είναι θητεία.
Πολύ περισσότερο που βλέπει κανείς ειδικότητες όπως οδηγός ερπυστριοφόρου, χειριστής Α/Τ ΠΑΟ, Τεχνίτη Ερπυστριοφόρων Οχημάτων (Χριστέ και Παναγία!) Νοσηλευτή (!!!!!) και υποτίθεται ότι σε εννιά μήνες θα μάθει ο λεβέντης κληρωτός ό,τι κάνουν οι άλλοι να μάθουν χρόνια ολόκληρα...
Μαθαίνει, ναι, σκοπιά, σκοπιά, σκοπιά, αναφορά τάγματος, απολλελέ και τρελελέ...
Ένας χαμένος χρόνος που απλώς παράγει επιπλέον κοινωνικές ......

Για την συνεχεια του αρθρου kentrofi.gr





.