GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ευρώ-κυρώσεις σε δύο Τούρκους για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Δύο άτομα ακόμη προσθέτονται στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ Ακόμη δύο άτομα πρ...



Δύο άτομα ακόμη προσθέτονται στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Ακόμη δύο άτομα προστίθενται στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ΕΕ, τα άτομα αυτά είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται στον σχεδιασμό, την καθοδήγηση και την εκτέλεση υπεράκτιων δραστηριοτήτων εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες δεν έχουν επιτραπεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα περιοριστικά μέτρα συνίστανται σε ταξιδιωτική απαγόρευση προς την ΕΕ και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.
Επιπλέον, τα πρόσωπα και οι οντότητες της ΕΕ δεν επιτρέπεται να διαθέτουν κεφάλαια προς τα δύο άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

«Τον Νοέμβριο του 2019 συνεστήθη πλαίσιο για την επιβολή περιοριστικών μέτρων ως αντίδραση προς τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού το Συμβούλιο είχε επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες του και καταδικάσει απερίφραστα τις δραστηριότητες γεώτρησης σε διάφορα συμπεράσματα, συμπεριλαμβανομένων των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2018 και της 20ής Ιουνίου 2019», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"