GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έβρος: Ένταση μεταξύ Αλλοδαπών και Αστυνομίας στα σύνορα - Ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση και επεισόδια ανάμεσα  Αλλοδαπών  και δυνάμεις της αστυνομίας επικρατούν αυτήν την ώρα στον Έβρο στα σύνορα Ελλάδας και Το...



Ένταση και επεισόδια ανάμεσα Αλλοδαπών και δυνάμεις της αστυνομίας επικρατούν αυτήν την ώρα στον Έβρο στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας.

Ομάδες Αλλοδαπών προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά, ενώ πετάνε πέτρες, ρόπαλα και ότι άλλο βρουν μπροστά τους, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Οι αφίξεις Αλλοδαπών στο Έβρος με σκοπό να περάσουν τα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται με τις αστυνομικές αρχές και τις ένοπλες δυνάμεις να δίνουν «μάχη» από εχθές να κρατήσουν εκτός των ελληνικών εδαφών τους μετανάστες.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη μεθόριο του Έβρου

Στον Έβρο καταφθάνουν από την Παρασκευή δυνάμεις της ΕΛΑΣ προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής.
Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, απ όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.

Το βράδυ της Παρασκευής ομάδες μεταναστών και προσφύγων προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών.
Μεμονωμένα άτομα πάντως εθεάθησαν το πρωί να κινούνται πεζή σε χωράφια της ελληνικής πλευράς.

Με το φως της ημέρας έγιναν αντιληπτοί να κινούνται προς τα σύνορα εκατοντάδες μετανάστες-πρόσφυγες, και ανενόχλητοι από τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, να προσεγγίζουν, με μεταφορικά μέσα και πεζή, τα σύνορα του Έβρου για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή να καθηλωθούν στην τουρκική όχθη του Έβρου.

Ο εντοπισμός τους από τις περιπόλους Ελλήνων συνοριοφυλάκων ανδρών της FRONTEX και στρατιωτικών με τη συνδρομή και ελικοπτέρων και στη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση θερμικών καμερών από ξηράς και από τους αυξημένους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, αποτρέπει την είσοδό τους.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίδοξοι «εισβολείς» παρέμεναν στην τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής, εκτεθειμένοι στην ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στον Έβρο.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"