GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκτροπή!

Θανάσης Κ. Αυτό που ζούμε σήμερα, με τις καταθέσεις των δύο «προστατευομένων» μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ...



Θανάσης Κ.
Αυτό που ζούμε σήμερα, με τις καταθέσεις των δύο «προστατευομένων» μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που… αρνούνται όμως, να καταθέσουν, συνιστά ήδη «Εκτροπή»!
  • Η Προανακριτική Επιτροπή εκτελεί καθήκοντα Ανακριτή-Εισαγγελέα! Άρα είναι «δικαστική» αρχή.
Και επιθυμεί να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς (η οποία τους έδωσε την «προστασία») όπως έχουν ήδη καταθέσει και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (που διερευνά τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς)…
Τώρα καλούνται να καταθέσουν και στην Προανακριτική Επιτροπήτης Βουλής, η οποία επίσης ως «δικαστική αρχή», διερευνά τις καταγγελίες τους σε βάρος πολιτικών, πρώην υπουργών και πρωθυπουργών - και οι κατηγορίες τους κατέπεσαν στη συνέχεια.
Καμία «προστασία» δεν προστατεύει τους μάρτυρες από την ίδια τη …Δικαιοσύνη!
Η Προανακριτική Επιτροπή – ως «δικαστική αρχή», πλέον - έχει κάθε δικαίωμα να τους εξετάσει.
Έχει υποχρέωση να τους εξετάσει! Ιδίως αυτούς.
Και τώρα ολόκληρο κράτος «διαπραγματεύεται» με δύο φυγάδες- τους οποίους το ίδιο… προστατεύει - αν θα έλθουν να καταθέσουν!
Τραγέλαφος.
  • Και καλούνται τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, να… «διαπραγματευθούν» με τον αστυνομικό που τους προστατεύει, πώς θα παρουσιαστούν οι δύο «μάρτυρες» ενώπιόν τους, αν θα φορούν γυαλιά και περούκα. Δηλαδή να διαπραγματευθούν με τον αστυνομικό που φυλάει δύο… φυγάδες, για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής, αλλά αυτοί παραμένουν «άφαντοι»!
Τραγέλαφος εις το τετράγωνο.
  • Και μιλάνε για «προστασία» της «ανωνυμίας» των δύο, ενώ οι ίδια η Εισαγγελέας Διαφθοράς, η οποία τους έδωσε την «προστασία», έχει ήδη κατονομάσει τον τρίτο, τον κ. Μανιαδάκη!
Για την αποκάλυψη του ονόματος του Μανιαδάκη, ωστόσο, δεν «ίδρωσε το αυτί» κανενός!
Γιατί, άραγε; Μήπως γιατί ο Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι τον πίεζε η Εισαγγελέας Διαφθοράς να πει ψέματα;
Τραγέλαφος εις τον κύβο.
  • Μιλάνε ακόμα για την προστασία των άλλων δύο, τα ονόματα των οποίων τα γνωρίζουμε, ωστόσο! Τα έδωσε ο ίδιος ο κ. Μανιαδάκης!
Κι αν αληθεύει ότι πράγματι, αυτά τα πρόσωπα είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες, τότε προκύπτει ότι κακώς τους δόθηκε «προστασία»!
Διότι ο νόμος επιτάσσει πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουν «ίδια ανάμιξη» στην υπόθεση - ούτε «ίδιο συμφέρον» από την έκβασή της.
Αλλά τα πρόσωπα που κατονόμασε ο κ. Μανιαδάκης έχουν αμφότερα: και ανάμιξη και ίδιον συμφέρον!
Άρα καταπίπτει η «προστασία» τους πάραυτα!
Και θα πρέπει να κληθεί άμεσα σε απολογία η Εισαγγελέας Διαφθοράς που τους έδωσε προστασία και τους «έβαλε» - αν αληθεύουν όλα αυτά - να πουν ψέματα, δηλαδή «χάλκευσε» κατηγορίες σε βάρος 10 πολιτικών.
Και την Εισαγγελέα Διαφθοράς την έχουν ήδη καταγγείλει, γι’ αυτό ακριβώς, και ο τρίτος πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, ο κ. Μανιαδάκης και τέσσερις Εισαγγελείς ακόμα!
Η κυρία αυτή ακόμα διαχειρίζεται την υπόθεση!
Τραγέλαφος εις την τετάρτη δύναμη.
  • Η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων χωρίς κουκούλες, δεν αφορά πια τι θα πουν οι ίδιοι. Αφορά το ποιοι είναι, και αν τους δόθηκε ορθώς η «προστασία». Γιατί, αν δικαιούνται πράγματι προστασίας, και η Εισαγγελέας Διαφθοράς τα έκανε όλα «σωστά», τότε η ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων δεν κινδυνεύει αν την μάθουν 5 μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής. (πολύ περισσότερο που τα ονόματά τους έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα…)
Αν όμως, προκύψει ότι κακώς τους δόθηκε «προστασία», τότε τινάζεται στον αέρα η υπόθεση συνολικά!
Διότι σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι «στήθηκε» από την ίδια την Εισαγγελέα Διαφθοράς που εκβίασε τρία άτομα να καταθέσουν ψευδώς κατά δύο πρώην Πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών!
Αυτό είναι που προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να αποτρέψει:
Να αποκαλυφθεί η σκευωρία που είχε στήσει!
Ουσιαστικά φτάσαμε στο σημείο να διερευνάται πλέον – από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής – αν υπήρξε «εγκληματική οργάνωση», που «έστησε» την υπόθεση – στην οποία συμμετείχε ένας πρώην υπουργός, τρείς Εισαγγελείς Διαφθοράς και τρείς εκβιαζόμενοι ψευδομάρτυρες!
Κι αν υπήρξε κάτι τέτοιο, τότε ασφαλώς συμμετείχαν κι άλλοι! Πολύ «υψηλότερα».
Κι αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν:
  • -προστατευόμενοι μάρτυρες που κρύβονται,
  • -εντάλματα βίαιης προσαγωγής τους που δεν εφαρμόζονται από την αστυνομία, η οποία εξακολουθεί να τους… «φυλάει»,
  • - και εισαγγελικές αρχές που διαρρέουν ότι ορθώς εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής των μαρτύρων, αλλά εξακολουθεί να τους «προστατεύει».
Και δεν σκέφτηκε κανείς ότι, από τη στιγμή που τους ζητήθηκε να έλθουν να καταθέσουν και δεν προσήλθαν, παύει αυτόματα η «προστασία» τους.
--Δεν μπορεί το κράτος να προστατεύει μάρτυρες από τον… εαυτό του!
--Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να «προστατεύει» ψευδομάρτυρες, ουσιαστικά από την ίδια τη… Δικαιοσύνη (γιατί η Προανακριτική είναι σήμερα «Δικαιοσύνη»)!
--Δεν μπορεί οι ψευδομάρτυρες να είναι ελεύθεροι να στέλνουν 10 ανθρώπους στα μανταλάκια επί δύο χρόνια, αλλά σήμερα που οι «στημένες» κατηγορίες τους έχουν καταπέσει, η Δικαιοσύνη να μην μπορεί να αποδείξει ότι υπήρξαν ψευδομάρτυρες!
Γιατί εμποδίζεται από εκείνο το μικρό μέρος της… ίδιας της Δικαιοσύνης που τους «έστησε»!
Αυτό είναι «Εκτροπή» εις την «νιοστή» δύναμη!
--Περιμένουμε από απόψε το βράδυ, αν εξακολουθούν οι δύο να είναι «άφαντοι», να αρθεί η προστασία τους, να γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους, και να βγει ένταλμα σύλληψής τους κανονικά…
Αλλιώς θα έχουμε ανοικτή πλέον Εκτροπή!
--Περιμένουμε, επίσης, από απόψε το βράδυ, αν τα ονόματα των δύο είναι αυτά που ήδη ξέρουμε και αποκαλυφθεί ότι κακώς τους δόθηκε η «προστασία» εξ αρχής, να ασκηθεί δίωξη κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς!
Και να της αφαιρεθεί κάθε υπόθεση.
Εδώ έχουμε μπροστά μας να αποκαλύπτεται ένα κομμάτι παρακράτους με πλοκάμια μέσα στην ίδια τη Δικαιοσύνη!
Αν δεν αρχίσει αμέσως η εκκαθάρισή του, τότε η Εκτροπή αυτή και παίρνει τεράστιες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Δεν μπορεί η Πολιτεία να φοβάται το παρακράτος και πολύ περισσότερο να «διαπραγματεύεται» μαζί του.
Άντε, γιατί, αν δεν τους βγάλετε τις κουκούλες, θα σας πάρουν και τα… σώβρακα!
ΥΓ.1 Μια που είπα «σώβρακα», θυμήθηκα και το άλλο συμβολικό γεγονός από την επικαιρότητα.
Έκανε μια ημερίδα το γνωστό και μη εξαιρετέο ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα αν πρέπει ή όχι να πάμε στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά…
Και δύο παριστάμενοι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, δήλωσαν ευθέως ότι πρέπει να πάμε στη Χάγη!
Δεν διευκρινίσαν ακριβώς πώς θα πάμε στη Χάγη, αφού αυτό προϋποθέτει να υπογράψουμε με την Τουρκία «συνυποσχετικό», που όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Μια σημείωση: και οι δύο πρώην υπουργοί εξωτερικών – όπως και το ΕΛΙΑΜΕΠ εξ άλλου – είχαν ταχθεί το 2004 αναφανδόν υπέρ του Σχεδίου Ανάν, το οποίο ευτυχώς απέρριψε ο Κυπριακός Ελληνισμός τότε, με συντριπτικά ποσοστά (76% κατά)!
Αν αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε ως εδώ, έχετε μια πρώτη υποψία, έτσι;
Μας βάζουν το δίλημμα αν θέλουμε να εμπιστευθούμε την «Ισχύ του Διεθνούς Δικαίου» ή να υποταχθούμε στο «Δίκαιο του Ισχυρότερου».
Και ξεχάσαν να μας πουν ότι δεν υπάρχει «δίλημμα»: πηγαίνοντας στη Χάγη με το «συνυποσχετικό» που μας ζητάει η Τουρκία, δεν θα «εναποθέσουμε» τις τύχες μας στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα υποκύψουμε στους τουρκικούς εκβιασμούς, θα υποταχθούμε στο Δίκαιο του Ισχυρότερου!
Ξέχασαν να μας πουν αυτή τη μικρή «λεπτομέρεια»
ΥΓ.2 Παρεμπιπτόντως θυμήθηκα και ένα παλιό ανέκδοτο:
Πέφτει λέει, ένα αεροπλάνο στη ζούγκλα και σώζονται τρεις επιβάτες.
Αλλά τους συλλαμβάνει φυλή ανθρωποφάγων…
Τους πάνε στο αρχηγό τους, αυτός ετοιμάζει τα καζάνια, αλλά τους δίνει μια «επιλογή», για την τύχη τους:
--Θάνατος ή… μπούγκα-μπούγκα.
Οι τρείς άμοιροι, δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι «μπούγκα-μπούγκα», αλλά ξέρουν τι είναι «θάνατος».
Οπότε ο πρώτος, διαλέγει αυθόρμητα, χωρίς να το πολυσκεφτεί, «μπούγκα-μπούγκα»…
Τον βουτάνε λοιπόν και τον… παλουκώνουν!
Τον βλέπει ο δεύτερος αιμόφυρτο – πλην όμως ζωντανό - το σκέφτεται λίγο, αλλά - τι να κάνει; – τη θέλει τη ζωή του και διαλέγει κι αυτός: μπούγκα-μπούγκα.
Έντρομος ο τρίτος δεν αντέχει το παλούκωμα και διαλέγει το θάνατο.
Οπότε ο αρχηγός προστάζει:
--Σκοτώστε τον με μπούγκα-μπούγκα!
Και αυτόν τον τελευταίο, επίσης τον παλουκώνουν, αλλά μέχρι θανάτου!
Είχαν «ξεχάσει» να του πουν, ότι η θανατική ποινή θα εκτελεστεί με μπούγκα-μπούγκα!
Κάτι σαν το… «συνυποσχετικό της Χάγης» αυτό το «μπούγκα-μπούγκα»…
ΥΓ.3 Την ώρα που επισήμως η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις της Τουρκίας για «συνυποσχετικό», στην Αθήνα γίνονται «ημερίδες», όπου πρώην υπουργοί Εξωτερικών προτείνουν να δεχθούμε συνυποσχετικό (ή έστω το αφήνουν ανοικτό).
Αυτό φοβάμαι είναι κάτι χειρότερο από «Εκτροπή». Πολύ χειρότερο