GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διάσκεψη Βερολίνου: Ερντογάν και Μακρόν, δύο ξένοι - Βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον για να… ποζάρουν, κι όμως δεν αντάλλαξαν ματιά! [video]

Η αμηχανία στην οικογενειακή φωτογραφία, πριν αρχίσουν επίσημα οι εργασίες στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ήταν εμφανής. Ο Ρετζέπ...



Η αμηχανία στην οικογενειακή φωτογραφία, πριν αρχίσουν επίσημα οι εργασίες στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ήταν εμφανής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον για να… ποζάρουν, κι όμως δεν αντάλλαξαν ματιά!
Βέβαια, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, μιας και ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει δεχθεί ου κ ολίγες φορές προσβλητικές επιθέσεις από τον Τούρκο ομόλογο του.

Ο Μακρόν βρίσκεται γεωπολιτικά απέναντι στον Τούρκο ως σταθερός σύμμαχος της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, ενώ υποστηρίζει σκληρά και τον Χαλίφα Χάφταρ της Λιβύης.



Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε κατά τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη «να σταματήσει» η αποστολή φιλοτούρκων σύρων μαχητών στην Τρίπολη για να υποστηρίξουν την τοπική κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

«Οφείλω να σας εκφράσω τη ζωηρή ανησυχία που μου εμπνέει η άφιξη σύρων και ξένων μαχητών στην πόλη της Τρίπολης, αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σ’ αυτή τη διάσκεψη του Βερολίνου, σύμφωνα με το κείμενο της παρέμβασής του και ενώ η Άγκυρα κατηγορείται πως έχει στείλει στην πρωτεύουσα της Λιβύης μερικές εκατοντάδες Σύρους μαχητές.

Ο ΟΗΕ θα πρέπει να διαπραγματευθεί τους όρους μιας εκεχειρίας στη Λιβύη χωρίς κανένα από τα εμπόλεμα μέρη να θέτει προϋποθέσεις, δήλωσε ακόμη ο Μακρόν.




.