GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Reuters: ''Η Κύπρος μπλοκάρει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας''

Η Κύπρος έπραξε το αυτονόητο, προς την Γερμανία, η οποία ελέγχει την ΕΕ, με το να μπλοκάρει τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένω...Η Κύπρος έπραξε το αυτονόητο, προς την Γερμανία, η οποία ελέγχει την ΕΕ, με το να μπλοκάρει τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον Ρώσων αξιωματούχων, με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Ηκυπριακή πλευρά, ορθώς πράττει και ''εκβιάζει'' την Ευρώπη, η οποία  “κλείνει επίτηδες τα μάτια της και τα αυτιά της” στις τουρκικές ωμές προκλήσεις στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερη υποστήριξη της ΕΕ και αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ανέφεραν τρεις διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Retuers.

Η Λευκωσία αν και αρνήθηκε να συνδέσει τα δύο θέματα, ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εγκρίνει τα προτεινόμενα μέτρα εναντίον των Ρώσων αξιωματούχων της Κριμαίας.

''Η Κύπρος, κατηγορεί την Τουρκία για παράνομη έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα, και αναμένει την έμπρακτη βοήθεια των Βρυξελλών για αυτό το θέμα.

Αυτό που ίσως μέτρησε για την Λευκωσία για να προβεί σε αυτήν την πράξη, ήταν και η χθεσινή επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Άγκυρα, κατά την οποία επήλθε ταύτιση απόψεων με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, που το μόνο που γνωρίζει καλά είναι να απειλεί προς πάσα κατεύθυνση Ελλάδα και Κύπρο, ταυτόχρονα.'' 

Η “σιωπή των αμνών” από την ΕΕ, είναι ένα αρνητικό γεγονός για την ίδια την ένωση, μιας και συσσωρεύει πολλά και μεγάλα προβλήματα στην ίδια την δομή της και κάποια στιγμή θα εξωθήσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας.

Η ένωση χωρών της Ευρώπης, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα μεγάλο λογιστήριο, πόσο μάλλον ένα τεράστιο Super Market, για να αγνοεί βασικά προβλήματα επιβίωσης των χωρών μελών, όπως το μεταναστευτικό, οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ροή τζιχαντιστών στα νότια της ΕΕ.            

Η ΕΕ προετοίμασε το έδαφος για επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους αξιωματούχους σε ταξίδια, ενώ θέλει να υλοποιήσει και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων τους.

"Ο τρόπος με τον οποίο η Κύπρος ακύρωσε τις λίστες κυρώσεων κατά της Ρωσίας, έχει εκνευρίσει βαθιά τους φίλους και τους συνεργάτες της γύρω από το τραπέζι.
Είναι ακόμα πιο περίεργο, δεδομένου ότι η Κύπρος έχει απολαύσει απαράμιλλη αλληλεγγύη από τους εταίρους της στην ΕΕ τους τελευταίους μήνες (στη διαμάχη με την Τουρκία)", δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ, ο οποίος φυσικά διαβιεί στο δικό του κόσμο.

Ένας δεύτερος διπλωμάτης, μιλώντας επίσης υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η Πολωνία και η Γερμανία ήταν μεταξύ εκείνων που πιέζουν την Κύπρο να σταματήσει να εμποδίζει τα νέα μέτρα για την Κριμαία.

"Οι Κύπριοι θέλουν να έχουν τώρα κυρώσεις κατά της Τουρκίας, για να διακοπεί η προσπάθεια γεώτρησης του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου και για αυτό έχουν απογοητευτεί βλέποντας να περνά έτσι ο χρόνος", δήλωσε έτερος διπλωμάτης.
"Αυτός είναι ο λόγος ο οποίος η Κύπρος αναμιγνύεται με τις λίστες της Κριμαίας", κατέληξε ο ίδιος.

Καλά κάνουν οι Κύπριοι αδελφοί μας και καλό θα ήταν η Ελλάδα, να συμπαρασταθεί στην Μεγαλόνησο με όλη της την “στοργή”, διότι έρχεται και η δικιά μας σειρά.

pentapostagma.gr