GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γαλλικά ΜΜΕ: ''Ο Μακρόν στέλνει το Charles de Gaulle στην Α. Μεσόγειο λόγω Τουρκίας''

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η γαλλο-ελληνική αρμάδα με επικεφαλής το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, απέπλευσε από την Τουλ...




Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η γαλλο-ελληνική αρμάδα με επικεφαλής το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, απέπλευσε από την Τουλόν στις 21 Ιανουαρίου 2020, μαζί με την ελληνική Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, κινούμενη στην Α. Μεσόγειο με ανεπίσημη αποστολή τους τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στη συνέχεια, στην αρμάδα αυτή θα προστεθούν η βελγική φρεγάτα FFGH Leopold 1,η γερμανική FGS Lûbeck, η ολλανδική HNLMS Ervertsen,και η πορτογαλική FFGH Corte Real.

Αυτά τα πολεμικά πλοία "θα συμμετάσχουν στην ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου", υποστηρίζει σε ανακοίνωση το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, η οποία συνεχίζοντας τονίζει ότι: "αυτή η αρμάδα θα εκτελέσει αποστολές διαλειτουργικότητας με τις άλλες μονάδες επιφανείας, σε υψηλό επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας”.

Ο Γάλλος πρόεδρος αυτό που είπε το έκανε, δίνοντας εντολή για την δημιουργία ναυτικής δύναμης (Task Force 473), (με επικεφαλής τον αντιναύαρχο Marc Aussedat), η οποία θα κατευθυνθεί προς την Ανατολική Μεσόγειο, διότι η Τουρκία “τρυπάει” ουσιαστικά σε θαλάσσια οικόπεδα του γαλλικού κολοσσού TOTAL, αναφέρει γαλλικό ΜΜΕ.

Την αρμάδα αυτή θα συνεπικουρούν από άερος τουλάχιστον 20 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, 2 αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως E-2C Hawkeye και τρία ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένου ενός NH-90 NFH.

Οι δυνατότητες δε των ευρωπαϊκών μονάδων επιφανείας είναι περισσότερο προσανατολισμένες προς την αντιαεροπορική άμυνα.

Η αποστολή με την επωνυμία " στρατάρχης Foch" έχει "τέσσερις μεγάλους στόχους", εξηγεί το γαλλικό υπουργείο άμυνας.

Πρώτον, την παρουσία γαλλικών και ευρωπαϊκών μονάδων επιφανείας σε "περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος προς όφελος της ασφάλειας της Ευρώπης και της σταθερότητας των συμφερόντων της.

Δεύτερον, στην «διατήρηση της επιχειρησιακής δέσμευσης της Γαλλίας και του Γαλλικού Ναυτικού για την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας».

Ο τρίτος στόχος είναι να διατηρηθεί ένα "πολύ υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας" με ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ.

Τέλος, γίνεται λόγος για την καλλιέργεια της "ποιότητας των αμυντικών σχέσεων" που δεσμεύουν τη Γαλλία και τους διεθνείς εταίρους της.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αντιπροσωπεύει "42.500 τόνους γαλλικής διπλωματίας" και η αποστολή της επιχείρησης Foch, έχει επίσης ως στόχο να δώσει κάποια μηνύματα στην Τουρκία.

“Η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας "ΣΠΕΤΣΑΙ" μεταξύ της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου, μαζί με τα γαλλικά πλοία και ενός πυρηνοκίνητου  υποβρυχίου, έχει σχέση με την Τουρκία, σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να επιβάλει κυρώσεις για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη [ΑΟΖ]  της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέρει το γαλλικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε χωρίς συναισθηματισμό, ότι ο Γάλλος πρόεδρος, τον οποίο πολλά ΜΜΕ λοιδορούσαν και τον θεωρούσαν ως “λίγο”, ή οτιδήποτε άλλο, κινητοποίησε μια ολόκληρη αρμάδα πολεμικών πλοίων με μεγάλο κόστος, για να διαφυλάξει φυσικά τα γαλλικά συμφέροντα, αλλά και για να ηγηθεί της προσπάθειας δημιουργίας ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης στην Α.Μεσόγειο, την στιγμή που οι τζιχαντιστές του Ερντογάν “πετάνε” από την Λιβύη στην Νότια Ευρώπη.

Μετά επίσης δε και το χθεσινό περιστατικό με πρωταγωνιστή το Μακρόν και την ισραηλινή αστυνομία, στο γαλλικό ναό της Αγίας Άννας στην Ιερουσαλήμ, στο οποίο ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε πυγμή., εκτιμάται ότι ακόμα και ο Ερντογάν θα τον λαμβάνει πλέον πολύ σοβαρά υπόψη, ειδικά σε όσα ...αναγγέλει.


pentapostagma.gr