GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"Σαρλ ντε Γκωλ" και "ΣΠΕΤΣΑΙ" τσάκωσαν τους Τούρκους - Μετέφεραν οπλισμό στη Λιβύη

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», το οποίο συνοδεύεται από την ελληνική φρεγάτ...



Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», το οποίο συνοδεύεται από την ελληνική φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ", εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή.

Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana - χωρίς να την συνοδεύει η τουρκική φρεγάτα - έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Την είδηση για τη μεταφορά βαρέως οπλισμού και πυροβόλων όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη επιβεβαίωσε και η γενική διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στη δημοσιότητα έκαναν την εμφάνισή τους φωτογραφίες και βίντεο από το λιβυκό λιμάνι.

Προφανώς την πληροφορία για την τουρκική φρεγάτα διέθετε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όταν κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε χθες:
“Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε πλοία και κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο.
Είναι σαφής παραβίαση της Συμφωνίας του Βερολίνου”.

Η αναφορά αυτή, καθώς και η ξεκάθαρη θέση Μακρόν ότι τα μνημόνια Ερντογάν – Σάρατζ είναι άκυρα και δεν παράγουν αποτελέσματα, προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας.
Αποφεύγοντας να αναφερθεί στην τουρκική φρεγάτα, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι επιτέθηκε στην Γαλλία, λέγοντας πως αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Λιβύη.

«Αν η Γαλλία επιθυμεί να συμβάλει στην εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στη διάσκεψη (του Βερολίνου), θα πρέπει πρώτα να σταματήσει να υποστηρίζει τον Χάφταρ», ανέφερε ο Τούρκος εκπρόσωπος.





pentapostagma.gr
.