GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κουκάκι: Μόνο… πλημμελήματα είδε ο εισαγγελέας!

Κατηγορίες σε βαθμό... πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος των 20 εκ των 21 συλληφθέντων από την επιχείρηση της αστυνομίας στις...




Κατηγορίες σε βαθμό... πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος των 20 εκ των 21 συλληφθέντων από την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Η ανήλικη συλληφθείσα, 17 ετών και κόρη γνωστού ηθοποιού που συνελήφθη στο Κουκάκι, αφέθηκε ελεύθερη, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη στους υπόλοιπους 20 συλληφθέντες μόνο για… πλημμελήματα και συγκεκριμένα για έξι, τα οποία και περιλαμβάνονται σε δύο-ξεχωριστές-δικογραφίες.

Οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών ήταν εξαιρετικά βίαιες, σχεδόν δολοφονικές, με τις εικόνες μπαχαλάκηδων να πετούν ολόκληρους τσιμεντόλιθους από μεγάλο ύψος εναντίον των αστυνομικών να είναι σοκαριστικές.

Παρόλα αυτά, ο Εισαγγελέας “είδε” μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα…

Οι κατηγορίες για τις καταλήψεις στο Κουκάκι

Κατά περίπτωση, για την πρώτη δικογραφία ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.

Και οι 20 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αύριο, Δευτέρα 13.01.2020, να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Κατά την έξοδο τους από το κτίριο 16 όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και υπέρ των καταλήψεων.

Ένταση στην Ευελπίδων μετά τα επεισόδια στο Κουκάκι

Νωρίς το μεσημέρι, κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, επικράτησε ένταση έξω από την είσοδο των δικαστηρίων, όταν οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους πέταξαν πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες απο τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης,ενώ προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Φιλικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων πέταξε σακούλα με ρούχα εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Οι περισσότεροι εκ των συγκεντρωμένων στη συνέχεια αποχώρησαν απο το σημείο ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά στο εσωτερικό των δικαστηρίων, αλλα και επί της οδού Ευελπίδων.