GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα – ΤΩΡΑ

«Στην ανατ. Μεσόγειο, είμαστε έτοιμοι με όλους, αλλά κυρίως με την Ελλάδα, εκτός της Ε/Κ Διοίκησης, να υπογράψουμε παρόμοιες συ...




«Στην ανατ. Μεσόγειο, είμαστε έτοιμοι με όλους, αλλά κυρίως με την Ελλάδα, εκτός της Ε/Κ Διοίκησης, να υπογράψουμε παρόμοιες συμφωνίες (σαν αυτή της Λιβύης), ειδικά για τον καθορισμό ζωνών θαλάσσιων αρμοδιοτήτων.
Επομένως, θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μία δίκαιη μοιρασιά μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.
Αρκεί να μη γίνονται προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σήμερα σε ημερίδα για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε ότι η Άγκυρα έστειλε τα γεωτρύπανά της για έρευνες τόσο εντός της υφαλοκρηπίδας της όσο και σε περιοχές που την έχει εξουσιοδοτήσει το ψευδοκράτος, γιατί θέλει να δείξει ότι είναι ισχυρή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, η Τουρκία εξακολουθεί να επιζητεί τη δίκαιη κατανομή της ενέργειας της ανατ. Μεσογείου, «ώστε να κερδίσουν όλοι και να αποφευχθούν εντάσεις», όπως είπε.

«Το μνημόνιο που υπογράψαμε με τη Λιβύη δείχνει την ισχύ της Τουρκίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε, κάνοντας λόγο για αλλαγή ισορροπίας στην ανατ. Μεσόγειο.

«Τώρα η ισορροπία άλλαξε, αλλά εμείς δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισορροπία εναντίον άλλων», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε τις χώρες της περιοχής ότι εκείνες προσπάθησαν να αποκλείσουν την Τουρκία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατ. Μεσόγειο.

«Μέχρι να υπογράψουμε αυτά τα μνημόνια με τη Λιβύη έγιναν τριμερείς ή τετραμερείς προσπάθειες να αποκλειστεί η Τουρκία.
Και παρά τις υπενθυμίσεις μας ότι αυτές οι συμφωνίες δεν είναι έγκυρες για εμάς, καθώς η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, με 1792 χιλιόμετρα συνόρων, οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν», είπε.

Σίγμα