GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός

Την κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου(11/01), οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.Η συμφωνία προβλέ...



Την κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου(11/01), οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.Η συμφωνία προβλέπει ότι τα όπλα θα σιγήσουν στις 00:01 της 12/1.
Οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν απόψε.
Έκκληση για κατάπαυση του πυρός είχαν κάνει σε κοινές δηλώσεις και η Άνγκελα Μέρκελ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κατάπαυση αφορά την Τρίπολη.

Ο Ahmad al-Mismari, εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χαφτάρ, σε μήνυμα του,ανέφερε ότι είχε αποδεχθεί την «πρόσκληση για εκεχειρία για τις επιχειρήσεις τους στα δυτικά της Λιβύης», αλλά δήλωσε ότι θα ανταποκριθούν βίαια αν το άλλο μέρος παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός».

Σημειώνεται πως, στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί σε λίγες ώρες ο αντίπαλος του Χαφτάρ, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, επικεφαλής της υποστηριζόμενης από την Τουρκία κυβέρνησης της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται πως, το Σάββατο, ο πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, είχε συνάντηση με το Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, όπου ανέφερε ότι δέχεται την πρωτοβουλία της Ρωσίας και της Τουρκίας υπέρ μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός, υπό την προϋπόθεση να αποσυρθούν τα στρατεύματα του Χάφταρ.

«Οι δυνάμεις του Χαφτάρ δέχτηκαν την κατάπαυση του πυρός: είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη πολιτικής λύσης. Ακόμα πολύς δρόμος, αλλά η κατεύθυνση είναι η σωστή», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός.


.