GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυστραλία: Στους 23 οι νεκροί - Τεράστια οικολογική καταστροφή - Πάνω από 500 εκατ. τα νεκρά ζώα

Στους 23 οι νεκροί - Τεράστια οικολογική καταστροφή - Δυσοίωνες οι προβλέψεις των μετεωρολόγων - Ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμο...



Στους 23 οι νεκροί - Τεράστια οικολογική καταστροφή - Δυσοίωνες οι προβλέψεις των μετεωρολόγων - Ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Η κόλαση επί της Γης μαίνεται στην Αυστραλία με τους ειδικούς να κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις για τις επόμενες ώρες και τις αρχές να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 23.
Από την τεράστια οικολογική καταστροφή γης έχουν βρει τον θάνατο πάνω από μισό δισεκατομμύριο ζώα - πολλά από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.



Η φωτιά που κατακαίει την Αυστραλία έχει επιφάνεια ίση με το Μανχάταν, όπως αναφέρει το CNN.










«Οι συνθήκες επιδεινώνονται γρήγορα στις εστίες της Νέας Νότιας Ουαλίας», επισήμανε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας μέσω Twitter.
















«Η ζέστη και ο άνεμος ενισχύουν την πύρινη λαίλαπα», προσθέτει.

Αναμένεται καύσωνας και σήμερα, με θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 44 βαθμούς Κελσίου που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.
Οι ειδικοί εκφράζουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εκατοντάδων εστιών.


Σύμφωνα με τους οικολόγους του Πανεπιστημίου του Σίδνει, η καταστροφή που έχει υποστεί η πανίδα της Αυστραλίας είναι βιβλική με τουλάχιστον 480 εκατομμύρια ζώα να έχουν απανθρακωθεί.
Θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν σκοτωθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε 3.000 έφεδρους να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.


Ο πρωθυπουργός της χώρας προχώρησε σε πρωτοφανή κινητοποίηση των μέσων που διαθέτει το κράτος, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ειδικά εξοπλισμένου για περιπτώσεις καταστροφών και ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η απόφαση αυτή μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερους άνδρες επί του πεδίου, περισσότερα αεροπλάνα στον ουρανό, περισσότερα πλοία στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Μόρισον, ο οποίος δέχτηκε πυρά για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις φονικές πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησαν.
Περισσότερες από 130 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, πολλές εκτός ελέγχου.
Στη Βικτόρια οι αρχές διέταξαν εκκένωση περιοχών λόγω των επικίνδυνων διαστάσεων που έχουν πάρει έξι πυρκαγιές και εξέδωσαν έκτακτα δελτία για 11 άλλες, ενώ δεκάδες ακόμη μαίνονται.

protothema.gr