GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οικονόμου για διπλωματικό επεισόδιο: Γιατί αποχώρησα από την εκδήλωση με τον Ερντoγάν

Στο «κόκκινο» οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - Επεισόδιο στην εκδήλωση του αγωγού TANAP εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν ...



Στο «κόκκινο» οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - Επεισόδιο στην εκδήλωση του αγωγού TANAP εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν - Η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από την τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Απαντήσεις για τους λόγους που η ελληνική αντιπροσωπεία έφυγε από την τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου μιλώντας στο δελτίο του OPEN.

Η αποχώρηση έγινε μετά τα σχόλια του Τούρκου προέδρου, ο οποίος για μία ακόμη φορά εκτόξευσε απειλές για την Ανατολική Μεσόγειο και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας της Τουρκίας με την Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες, η οποία αγνοεί την Κρήτη.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο οποίος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη και έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει.

«Όσο η εκδήλωση έμεινε στο συγκεκριμένο θέμα, δεν υπήρχε κανένα θέμα.
Μόλις, όμως, έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος οι οποίες ξέφυγαν από το αντικείμενο της παρουσίας μας εκεί, θεώρησα πως δεν είχε καμία σχέση με τα εγκαίνια του αγωγού και αποφάσισα να αποχωρήσω.
Όταν με ρώτησαν γιατί αποχωρώ, τους απάντησα ότι δεν μπορώ να παραμείνω».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου:

.