GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Ήδη το πρώτο F-16 βρίσκεται στην ΕΑΒ για αναβάθμιση»

Ο ΥΠΑΜ Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σήμερα σε ερώτηση της Ελληνικής Λύσης, αποκάλυψε πως το πρώτο F-16 βρίσκεται ήδη στην...




Ο ΥΠΑΜ Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σήμερα σε ερώτηση της Ελληνικής Λύσης, αποκάλυψε πως το πρώτο F-16 βρίσκεται ήδη στην ΕΑΒ για αναβάθμιση.

Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 BLK 52+/ADV σε VIPER ξεκινά άμεσα, με το πρωτότυπο αεροσκάφος να έχει ήδη προσγειωθεί στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) για τις πρώτες εργασίες επί αυτού.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης αεροσκαφών F-16 BLOCK 30.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης θα γίνει τo 2027, σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 block 30, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «έχει εκδηλωθεί, όντως, ενδιαφέρον για πώλησή τους και έχουν κατά καιρούς εξεταστεί διάφορες προτάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η ένταξη και απόσυρση αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία γίνεται πάντα με γνώμονα τόσο τις ανάγκες της ΠΑ, όσο και τις δυνατότητες υποστήριξης των αεροσκαφών, συνεκτιμώντας και τη σχέση κόστους με το προσδοκώμενο επιχειρησιακό αποτέλεσμα».


.