GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Eρντογάν: Η Άγκυρα δεν μπορεί να σιωπήσει απέναντι σε μισθοφόρους της Ρωσίας

Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στ...





Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το NTV.

«Αυτό συμβαίνει, και δεν θα ήταν σωστό εμείς να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλο αυτό.
Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Χθες η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη, ανοίγοντας τον δρόμο για ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική βοήθεια.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης αντιμάχεται εδώ και μήνες μια επίθεση των δυνάμεων του Χάφταρ που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη.

«Κι εμείς κάναμε μέχρι σήμερα ό,τι μπορούσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε, υποστηρίζοντας ότι η κοινή γνώμη στη Λιβύη είναι ευχαριστημένη από τη στήριξη της Τουρκίας.

«Ο Χαφτάρ δεν είναι κάποιος νόμιμος πολιτικός, ο άνθρωπος είναι παράνομος.
Κάποιοι προσπαθούν να τον νομιμοποιήσουν, αλλά ο Φαγιέζ Αλ Σαράζ είναι ένας νόμιμος ηγέτης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της χώρας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ κατηγόρησε μία σειρά από χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Αμπού Ντάμπι, η Γαλλία ακόμη και η Ιταλία, ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εξουσία του πρωθυπουργού της Λιβύης.

sigmalive.com .