GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Εκτοξεύτηκε» η βρετανική λίρα μετά τη νίκη Τζόνσον

Η βρετανική λίρα κάνει άλμα 2,3% και αλλάζει χέρια στο 1,3475 δολάριο. Το ευρώ υποχωρεί 1,9% έναντι της βρετανικής λίρας, στις ...



Η βρετανική λίρα κάνει άλμα 2,3% και αλλάζει χέρια στο 1,3475 δολάριο.
Το ευρώ υποχωρεί 1,9% έναντι της βρετανικής λίρας, στις £0,8293 ανά ευρώ.

Σε υψηλό πολλών ετών έναντι των πιο βασικών της αντιπάλων ανήλθε η βρετανική λίρα, αφότου οι Συντηρητικοί εξασφάλισαν μία ισχυρή νίκη στις βρετανικές εκλογές, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πολιτικό αδιέξοδο του Brexit, το οποίο ζει η Βρετανία.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, το κόμμα των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα και ενώ κοντεύει να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, έχει εξασφαλίσει 347 έδρες στο 650μελές κοινοβούλιο (αύξηση 64 εδρών), έναντι 201 του κόμματος των Εργατικών (απώλεια 40 εδρών).

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα συγκεντρώνει 46 έδρες, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 9, το DUP 8, το Sinn Fein 6, το Plaid Cymru 4, το Σοσιαλδημοκρατικό και Εργατικό Κόμμα 2, οι Πράσινοι 1, το κόμμα της Συμμαχίας 1 και άλλα κόμματα 1 έδρα. 

«Ηδη βλέπουμε μία δυνατή αντίδραση από τη στερλίνα ακόμη και από τα exit poll», σημείωσε ο  Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικής της CMC Markets, στο Σίδνεϊ.

Πηγή: euro2day.gr