GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Δένδιας έφερε τη Σαουδική Αραβία στο πλευρό μας – Συμφώνησε ο βασιλιάς

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στη Σαουδική Αραβία – πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή – με τον βασιλιά της χώρας Σαλμάν...


Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στη Σαουδική Αραβία – πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή – με τον βασιλιά της χώρας Σαλμάν.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «ήταν μεγάλη ευκαιρία η σημερινή επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, η συνάντηση με τον Βασιλιά Salman, με τον Υπουργό Εξωτερικών, Faisal bin Rahman, με τον Υπουργό Επικρατείας, τον κ. Jubeir, και με τον επικεφαλής του επενδυτικού Ταμείου της Σαουδικής Αραβίας και Πρόεδρο της ARAMCO κ. Rumayyan».

«Οφείλω να πω πως ήταν μία εξαιρετικά επιτυχής επίσκεψη.

»Συζητήσαμε με την Μεγαλειότητά του, αφ’ ενός μεν τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν στη Μεσόγειο μετά την υπογραφή των δύο memoranda μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

»Έχουμε την κοινή αντίληψη ότι τα memoranda αυτά δημιουργούν πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή.

»Θα συνεχίσουμε από κοινού να παρακολουθούμε την κατάσταση και θα έχουμε επαφές για συντονισμό ενεργειών, από εκεί και πέρα» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Οφείλω να πω, επίσης, ότι είχα την ευκαιρία να επαινέσω τη σαουδαραβική ηγεσία για την ψύχραιμη στάση την οποία τήρησε κατά την πρόσφατη επίθεση με πυραύλους εναντίον των εγκαταστάσεων της ARAMCO.

»Επίθεση η οποία απειλεί όχι μόνο την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη» συνέχισε.

«Η Σαουδική Αραβία είναι ένα κράτος-κλειδί για την περιοχή και όλα τα κράτη του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλειά της και την εδαφική της ακεραιότητα» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Το γεγονός ότι με δέχτηκε ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας κάτι σημαίνει.

»Όπως, επίσης, κάτι σημαίνει ότι έχουμε κοινή αντίληψη για κάτι που είναι αρκετά μακριά από τα σύνορά τους, στη Μεσόγειο.

»Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα με ιδιαίτερες γεωπολιτικές ευαισθησίες.

»Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά πως αυτά τα δύο memoranda λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

www.tribune.gr