GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξυπνήστε, το «γλωσσάρι» της ασυδοσίας εν ενεργεία!

της Φανούλας Αργυρού Στα πλαίσια μιας νέας σειράς μικρών ντοκιμαντέρ της  βρετανικής εφημερίδας «Γκάρτιαν» για τα 30χρονα τ...



της Φανούλας Αργυρού

Στα πλαίσια μιας νέας σειράς μικρών ντοκιμαντέρ της  βρετανικής εφημερίδας «Γκάρτιαν» για τα 30χρονα της πτώσης του τείχους του Βερολίνου η εφημερίδα προβάλει και την Λευκωσία!
«Nicosia, Cyprus: the last divided capital in Europe | Divided Cities» (27.11.2019)
Αν και η πτώση του τείχους του Βερολίνου λανθασμένα και παραπλανητικά συγκρίνεται με τη κατοχική γραμμή της τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Άλλο Βερολίνο άλλο Λευκωσία.


Εξ΄ολοκλήρου σχεδόν το ντοκιμαντέρ περιφέρεται γύρο από τους Τούρκους στα κατεχόμενα και την αποτυχία μιας ομάδας να περάσει ως «νόμο» το δικαίωμα αντιρρησίας συνείδησης συν τους ισχυρισμούς μιας οικογένειας ηλικιωμένων που ισχυρίζονται ότι οι Τούρκοι υπέφεραν πολλά και πείνασαν (υπονοώντας από τους Έλληνες).
Το κύριο στοιχείο του προβλήματος,  δηλαδή οι δύο τουρκικές εισβολές και συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή των υπό τουρκική κατοχή εδάφη της ΚΔ και οι συνέπειες της, δηλαδή ο ξεριζωμός των σχεδόν 200,000 Ελλήνων και ότι για 45 χρόνια δεν μπορούν να επανακτήσουν τις κλεμμένες τους περιουσίες ενσυνείδητα πλέον οι συγγραφείς του κειμένου  αποφεύγουν να αναφέρουν.
Αποφεύγουν το πραγματικό λόγο του διαχωρισμού στον οποίο, όμως, αόριστα  αναφέρονται.

Το «γλωσσάρι» της ασυδοσίας της ΟΑΣΕ εν ενεργεία,  εξού και η ενεργός υποστήριξη και προώθηση του εν λόγω ντοκιμαντέρ από την Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία.
Στη  προσπάθεια επιβολής αμνησίας και διαγραφής των τουρκικών εγκλημάτων και συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής σε συντονισμό με την αδίστακτη πρόταση Τατάρ για «ποινικοποίηση» της αναφοράς για τουρκική εισβολή και κατοχή.

https://twitter.com/UKinCyprus/status/1200281145465810944

ΠΗΓΗ:www.onisilos.gr
ΣΗΜΕΡΙΝΗ 8/12/2019